Бившият национал Ивайло Андонов, който от 19 години е собственик

...
Бившият национал Ивайло Андонов, който от 19 години е собственик
Коментари Харесай

Бивш национал: Паузата е пагубна за младите футболисти

Бившият национал Ивайло Андонов, който от 19 години е притежател на школата " Пирин 2001 ", изрази безапелационното си противоречие от решението на БФС да прекрати мачовете в детско-юношеския футбол (до 18 година включително) като мярка за ограничение на разпространяването на ковид.

" На децата времето им тече, всеки ден, всяка седмица, да не приказваме за месец или два - те са пагубни за развиването им. Тази година ги затваряме два пъти! След всяка сходна пауза ни би трябвало доста време, с цел да наваксаме пропуснатото и изоставането. А какво остава да приказваме за надграждане?! Обикновено тренирахме до Коледа, по-късно пускахме децата за 2-3 седмици пауза и от средата на месец януари подновявахме тренировки. Нали посредством придвижването и спорта има здрав дух и крепко тяло - да употребявам това факсимиле. Според мен, това е най-важното в този интервал, а ние затваряме децата в домовете. Лошото обаче е, че ние не сме сигурни дали ще бъдат по домовете или ще се събират в градинките. А там какво правят… Не знам кое е по-малкото зло, само че би трябвало да се мисли за бъдещето на децата. При нас само е имало случаи на карантинирани деца поради учебното заведение. Но отминава интервалът и по-късно не престават да упражняват. Аз не виждам особена разлика сред 18-годишните и 19-годишните да вземем за пример, тъй като възбраната важи за тези до 18 години. С какво по-различни са тези на 19 или 20 години?! ", съобщи Андонов пред.

Той даже предложи да се вкара още веднъж правилото един младеж до 18 години да играе едно полувреме в мъжкия отбор на професионалните клубове и още един младеж до 21 години също да е в тима на терена.

Андонов разяснява също по този начин опцията Димитър Бербатов да заеме управителен пост в БФС и появилите се рецензии по отношение на този вид. " Ако желае да го плюват... Нали знаете, че който е горе – го плюват. Винаги на всеки ще се намерят недостатъци. Дори не приказвам единствено за футбол, а за политиката, за всичко. Който е горе след това се споделя: " А, по какъв начин може този или оня да е там, той е еди какъв си, за нищо не става. "  Ще му изкарат и видео записи, и всичко… ", каза бившият футболист на ЦСКА,  " Пирин ", " Албасете ", " Унион " (Берлин) и други

 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР