Бившият наставник на Ювентус Фабио Капело беше помолен да коментира

...
Бившият наставник на Ювентус Фабио Капело беше помолен да коментира
Коментари Харесай

Капело: Сари не бива да мисли за феновете, нито да им угажда

Бившият ментор на Ювентус Фабио Капело беше помолен да разяснява назначението на Маурицио Сари отпред на отбора и да му даде препоръки за работата там.

“Дали почитателите на някогашните ми тимове са ме възприемали като зложелател, до момента в който бях отпред на Юве? Имах някои проблеми, само че не тъй като бях водил преди този момент Милан и Рома, а тъй като бях споделил, че в никакъв случай не бих отишъл в Ювентус. Имаше полемики и банери против мен, само че постоянно от дребни групи ултраси, елементарното. Да обясня на Сари логиката на психиката на Юве? Лесно е - в случай че побеждаваш, правиш това, което се чака. Не бива да мисли за почитателите или да прави каквото и да е, с цел да им угажда. Просто би трябвало да се оправя добре. Сега, след всички тези титли, те желаят да завоюват освен това при него. Заради всичките тези разходи, с цел да завоюват Шампионската лига, те повишиха упованията. Освен това те доближиха до финала на два пъти.
Former #Juventus boss #Capello stresses that #Sarri 'must win' at #Juve https://t.co/mgBWqvFVf6 pic.twitter.com/r8revv8i1R
— CalcioMercato (En) (@CmdotCom_En) June 17, 2019 Добрите треньори знаят къде да слагат играчите, с които разполагат. Чуйте ме, Висшата лига е най-хубавото от най-хубавото. Само Барселона и Реал Мадрид могат да са на тяхното равнище. Ето за какво Маурицио отиде в Лондон като гимназиален преподавател и се върна в Италия като академични професор. Неговият Челси не игра с това 4-3-3 на Наполи, той съумя да се приспособи към нови обстановки. Еден Азар, да вземем за пример, правеше разнообразни неща”, съобщи Капело пред “Гадзета дело спорт”.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР