Бившият наставник на - София и Ботев (Враца) Даниел Моралес

...
Бившият наставник на - София и Ботев (Враца) Даниел Моралес
Коментари Харесай

Моралес: Аз съм за футбола, искам отборите да зарадват публиката и най-добрият да победи

Бившият ментор на - София и Ботев (Враца) Даниел Моралес приказва пред Sportal TV за идния край сред - София и за. Специалистът призна, че чака добър дуел сред двата отбора и пожела по-добрият тим да завоюва.
 България дълго чакаше този мач България дълго чакаше този мач
“Както вие казахте, 17 години чакаме този край. Като фен и аз желаех подобен край. Искаме единствено най-хубавото. Финал се печели, не се играе, а ние като фенове желаеме да забележим игра и разпределяне. Дали ще въздейства напрежението ще забележим. Ние се надяваме всичко да е умерено. Дали някой ще надиграе другия ще забележим в 17:00 часа.

Съгласен съм, че Пардю е нямал толкоз време да промени постройката и системата. Той над 2 години е в България и познава тези футболисти, може би е имал присъединяване и в селекцията, не знам. Най-големият проблем на ЦСКА е неналичието на Юрген Матей. Той дава непоклатимост в защитата. Човек с дисцаплина, само че е отвън игра. ЦСКА няма напоследък неизменност и футболистите не са посочили най-хубавото от себе си в игрови проект.

От другата страна е Левски. Отборът, който има максимален напредък напролет. Има хубави победи, добра динамичност и единствено 1 загуба от началото на пролетния полусезон. Отбор, който хем може да играе 4-3-3, хем с петима или трима в отбрана. В подобен мач не може да се каже, че някой има преимущество. Участвал съм и като футболист, и треньор. Този, който се чака да има преимущество, има повече напрежение. Не мога да кажа кой е любимец. Убеден съм, че ще забележим прекрасен мач. Ще забележим два тима, които се стремят да играят футбол и да печелят.

ЦСКА постоянно е имал преимущество и това е самостоятелното качество на състезателите. Имат играчи, които могат да решат мача. Пример Кайседо, който играе добра в наказателното поле и с глава. От два шанса един ще отиграе добре. Кери извършва доста положителни директен свободни удари и това е доста мощно оръжие.
 Кайседо: Мога да бъда воин Кайседо: Мога да бъда воин
Играта в отбрана не е да имаш повече бранители, а повече футболисти да нападат свободните пространства. Мъри направи сполучливо това да вкара трети бранител. Той е доста добър треньор и знае мощните и слабите страни на ЦСКА.

Левски дружно с Лудогорец има по-добра динамичност в шампионата. Когато играе с топката, знае какво желае.

Когато треньорите споделяме, че желаеме нещо от футболистите, те би трябвало да се извършват. Трябва да си кадърен да ги мотивираш, само че е значимо и те по какъв начин реагират. И двата тима имат качество на скамейката. Според мен с тези надигравания ще забележим добър мач.

Познавам доста добре кондиционния треньор на ЦСКА. Ние би трябвало да подготвим тактически тима, само че в случай че не го подготвим добре физически, какво вършим? Няма подобен мач, в който футболист да бяга по-малко от 10 км на мача. За мен е значим освен километражът, само че и бързината, и спринтовата работа. Мисля, че и двата тима се намират в пикова форма в това отношение.

Не съм гледал Цунами и Уелтон преди, само че демонстрира, че бразилската трета дивизия е по-добра от нашата първа. Там, където и да отидеш, може да видиш нещо. Мъри работи с бразилци толкоз време, че те единствено чакат. Той си знае, отива и взема. Уелтон и Цунами са много положителни играчи. Според мен Уелтон е един от най-хубавите в шампионата на този пост. Трябва много да се внимава с качествата му.
40  Левски - Лудогорец I
Мисля, че културата на бразилците е да идват, да се потвърждават и да отидат другаде. България не е висше обучение по футбол, само че е късмет. Аз постоянно споделям, когато някой ме пита, че тук е трамплин. Тук се работи добре, има добра просвета. По-добре да се стои една или две години тук, в сравнение с в трета лига в Бразилия.

Ние знаем, че сега Левски се намира в по-добрата форма, в сравнение с ЦСКА. ЦСКА има загуби, мъчно стигна до край за Купата и това от време на време също въздейства отрицателно, само че тимове като ЦСКА и Левски не би трябвало да оставят тези неща да им въздействат. Но тук идва и самостоятелното отношение на всеки един състезател към този мач.

Лудогорец прави едно нещо, което е значимо - задържат футболисти. Дори да има предложения, ги задържат. Това им е мощното оръжие - момчетата да са дружно, да пазят клуба. Но от време на време това е и бизнес, от време на време не е елементарно да задържиш някого. Но ЦСКА е продал много футболисти. Явно нападател, който идва в ЦСКА, има огромен капацитет да бъде продаден след 2 години.

Статистиката демонстрира, че ЦСКА е мястото за нападателите. Скоро мисля, че ще е време и Кайседо да бъде продаден. Това е много добра къща. Ако тези футболисти се стараят и влизат незабавно в ситуацията, е обикновено да стават голмайстори. И е обикновено хората да те желаят. Някой път и от финансови отношение би трябвало да се продават футболисти.

Левски е тимът, който в даден миг на мача може да измисли нещо. Качеството на Левски е тимът - тимът играе като тим. Постоянно се пробва да играе нападателен футбол в двете етапи - отбрана и офанзива. Най-силното им оръжие е бразилецът. Ще видите след това по какъв начин има един с него и един, който подсигурява.
 Хиляди от шествието на Левски стигнаха стадиона Хиляди от шествието на Левски стигнаха стадиона
2016 пристигнах в ЦСКА. По моето време, когато бях футболист на ЦСКА, тогава ни подкрепяха почитателите, само че малко по по друг метод. Тези почитатели в този момент на ЦСКА са цялостната поддръжка. За Левски какво да приказвам - тези почитатели издигнаха тима, когато той беше най-долу. Това е красиво да се види. Това единствено на запад можеше да се види, а те от 3 години го вършат. Сега клубът е по-структуриран, пристигна Мъри, който оправи доста. В тaзи страна тези двата тима би трябвало да са доста мощни.

Страхотен мач ни чака и си мисля, че тези мениджъри, които идат през днешния ден, с цел да гледат футболистите, ще видят положително качество.

Има много момчета, които заслужата да ги загатна. Колективът и духът вършат доста мощен Левски. Уелтон, Филип Кръстев, Стефанов.

Работил съм в ЦСКА, доста неща са ми дали и аз съм дал. Поздравявам Мъри, който също ми е оказал помощ с доста неща. Искам тимовете да зарадват публиката и най-хубавият да победи. Аз съм футбола. Искам ЦСКА, само че в случай че не заслужава.. Горд съм, съм работил там ”, съобщи Моралес.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР