Бившият наставник на пловдивските железничари Войн Войнов даде много интересно

...
Бившият наставник на пловдивските железничари Войн Войнов даде много интересно
Коментари Харесай

Войн Войнов: Очаквам интересен мач между Локомотив и Левски

Бившият ментор на пловдивските " железничари " Войн Войнов даде доста забавно изявление пред вестник " Тема спорт " за днешното дерби с Левски. Той е троент първенец на България с Левски-Спартак и има 250 мача и 50 гола в групата на майсторите със синята фланелка:
 Локомотив (Пд) и Левски ще дефинират втория преди зимната пауза
Локомотив (Пд) и Левски ще дефинират втория преди зимната пауза

Мачът е финален в блестящата кариера на Георги Илиев

Г-н Войнов, какво очаквате от борбата за второто място сред Левски и Локо Пд, кой ще надделее?

- Очакванията ми са да се получи доста забавен мач. Хубаво е, че и двата тима се намират в добра форма. Много е мъчно човек да даде прогноза по какъв начин ще приключи този дуел. Локомотив направи доста мощни мачове. Последният дуел им вдъхна убеденост, тъй като в една-две срещи имаше малко съмнение, което е обикновено. Сигурен съм, че публиката също ще бъде на равнище. Но и Левски си има своите апетити, освен това доста огромни. В този мач и двата тима няма с какво да се изненадат, тъй като и треньорите им се познават доста добре. Равенство обаче ще е неприятно и за двата отбора. И ще е добре пристигнало за Лудогорец и ЦСКА. За тях това е мечтаният резултат.

На какво се дължи възходът на Локомотив Пловдив?

- Най-вече на положителната селекция, която направи треньорът. Бруно Акрапович самичък си избра футболистите. Така би трябвало да бъде във всички тимове - наставникът да си носи отговорността, да бъде център на вниманието, когато се прави селекцията. За мен това е най-важното. Трябва да отчетем и стабилността в клуба.

Димитър Илиев прави отличен сезон. Може ли даже да приказваме, че той би трябвало да стане футболист на годината?

- Той ще бъде един от главните претенденти, тъй като в чужбина нямаме мощни изяви. В предходни години беше доста елементарен този избор. Знаете защо загатвам. Сега е доста мъчно. За Локо Димитър Илиев е доста значима фигура. Със сигурност Левски ще му обърне внимание. Черно-белите обаче разполагат и с други футболисти, които могат да създадат положителни неща. Фактът, че Анте Аралица е на пейката, приказва за това. Всички знаем неговите качества. Това приказва, че равнището в Локомотив е на високо равнище.

Това ще бъде финален мач и за Георги Илиев...

- Както постоянно чакам мощни изяви от Жоро. Не ми се желае това да бъде последният мач в кариерата му. Може още.

Какво ви прави усещане в Левски под управлението на Петър Хубчев?

- Най-вече виждам доста порядъчен тим. Мисля, че Хубчев не е доста удовлетворен от това, с което разполага, тъй като има още какво да се желае като селекция. Надявам се, че по време на зимния трансферен прозорец това ще бъде направено. Не може да не се регистрира обаче, че тимът към този момент има образ. Знам по какъв начин Хубчев ще стартира мач, по какъв начин ще протече, единствено не знам по какъв начин ще приключи. Защо го споделям това? Защото отборът към този момент си има образ, физиономия и най-много дисциплинираност, която е доста значима в актуалния футбол.

Къде виждате нужда от укрепване?

- Защитата се оправя добре, само че в тази ситуация един централен бранител няма да бъде непотребен. На фланговете, като някогашен футболист на този пост, мога да кажа, че Левски разполага с един от най-хубавите в лицето на Паулиньо. Може би в средата на терена би трябвало състезател, който да може и да бележи. В Левски това е проблем - футболистите, които играят от no-задна позиция. Трябва да се откри човек, който да даде огромния плюс в нападателен проект.

Споменахте Паулиньо, само че какво мислите за Станислав Иванов?

- Нашето момче се изявява доста добре отдясно на офанзивата. Станислав е от Габрово и от дълго време не е излизал футболист на равнище от града. Дай Боже да се получи при него. А и е младеж на Левски, което е още по-хубаво. В офанзива Роберта вкарва, само че Левски може да има и по-добър централен нападател -знаете кои са водили офанзивата през годините. Трябва конкуренция на всички постове.

Най-лесният път към трофей е през купата, а в четвъртфиналите Левски ще одобри Лудогорец...

-Давам повече шансове за Левски в този мач. Лудогорец тогава ще хвърля сили и в евротурнирите, шампионата им е значимо. Надявам се сините да завоюват, а по-късно да вдигнат и трофея.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР