Бившият наставник на Лудогорец Стойчо Стоев беше специален гост в

...
Бившият наставник на Лудогорец Стойчо Стоев беше специален гост в
Коментари Харесай

Стойчо Стоев: Мачът тази вечер може и да не реши първенството

Бившият ментор на Лудогорец Стойчо Стоев беше специфичен посетител в студиото на предаването " Арена спорт ", с цел да показа своите упования за идния конфликт за първото място сред разградчани и ЦСКА довечера на стадион " Българска войска ".

На първо време Стоев показа, че този дуел може да се окаже и съдбоносен за купата, само че въпреки всичко посочи, че шампионата може да бъде решено и в оставащите седем кръга.

" Мачът довечера може и да не реши шампионата поради, че има още седем кръга. От друга страна обаче при една победа за ЦСКА разликата става пет точки, а по-късно на тях им предстоят два рутинни мача. По този метод те биха влезнали в плейофите с задатък от пет точки и в първия дуел още веднъж ще имат преимущество да бъдат домакини на " Армията ". Ако Лудогорец пък победи, ще излезе с една точка пред ЦСКА и в случай че резервира този си задатък за плейофите на собствен ред ще има домакинско преимущество. Така че мачът тази вечер може да се окаже доста значим за купата, само че пък тя може и да се реши в идващите кръгове ", стартира българският експерт.

Стойчо Стоев, който на два пъти изведе Лудогорец до шампионската купа на България даде още своите догатки по какъв начин двата тима ще подходят към мача тази вечер и отговори на въпроса дали самостоятелната класа на даден отбор може да се окаже основна за крайния резултат.

" В хода на цялото състезание ЦСКА играе прагматичен футбол и нямам доверие да наруши концепцията си довечера. Предполагам, че ще бъдат малко по-предпазливи в началните минути, имайки поради и упованията за цялостен стадион. Лудогорец, персонално за мен, е забавно по какъв начин ще подходят. Дали ще се повлияят от играта на ЦСКА или ще се настанят в тяхната половина? Очертава се да бъде доста забавно ", показа Стоев.

" Всеки един тим е основан от характерности. Тези характерности след това построяват колектива. Лудогорец имат много класа във фаза офанзива и разполагат с футболисти, които могат да решат даден мач. При ЦСКА е малко по-специфично. Те нямат толкоз класа, само че пък употребяват по най-хубавия вероятен метод обстановките, които имат. Добри са и при статични положения. Дали колектива ще надделее или самостоятелната класа обаче е доста мъчно да се планува ", добави той.

Накрая някогашният ментор на разградчани разяснява и кои съгласно него са двата съществени казуса в работата на " орлите " през последните няколко години.

" В Лудогорец доста неща се трансформираха в позитивен проект. Създаде се доста добра инфраструктура. Технологичо тимът също се разви. За мен обаче има и два съществени казуса. Първо, честата промяна на треньори. Всеки един от тях се нуждае от време, с цел да построи нещо, а в Лудогорец непрекъснато се преследват триумфи на европейската сцена - Шампионска лига или Лига Европа. Това не е елементарно за реализиране изключително за интервал от 3 или 6 месеца. Лудогорец се стреми безусловно да влезе в някой евротурнир и в случай че не успее треньорът се сменя, а това продължава към този момент 7 или 8 години. Второ, във всеки един приблизително европейски тим е обикновено да има високо възнаграждение, а знаем, че по принцип заплатите на футболистите са в пъти по-големи от тези на треньорите. Според мен това основава един вакуум сред двете страни и нарушава съществено връзката треньор-футболисти. По този метод и играчите губят своя почит към наставника, което стартира да се отразява и на игровия развой ", приключи Стойчо Стоев.

Цялото изявление гледайте във видеото!



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР