Бившият наставник на Лудогорец - Георги Дерменджиев, гостува в предаването

...
Бившият наставник на Лудогорец - Георги Дерменджиев, гостува в предаването
Коментари Харесай

Дерменджиев: И други клубове чертаят стратегия, но за разлика от Лудогорец бързо правят завои

Бившият ментор на Лудогорец - Георги Дерменджиев, гостува в предаването “От дузпа в тъч” по Sportal TV . Треньорът за малко време съумя да се трансформира в най-успешния български ментор в актуалната ни футболна история. Под управлението на Дерменджиев Лудогорец два пъти игра в груповата фаза на Шампионската лига, като един път прескочи пресявките като трети тим. Специалистът разкри много забавни детайлности от престоя си в Разград.

“В Лудогорец е доста високо вдигната летвата, с цел да може да влезе българин да играе. Отговорността в този клуб е голяма. Лудогорец желае български състезатели, само че въпросът е дали в случай че заложат на повече наши момчета, ще могат да се надиграват с тимове като Реал Мадрид, Ливърпул, ПСЖ и Арсенал. Когато бях отпред на отбора играехме като еднакъв с еднакъв с водещите европейски тимове, тъй като бяхме добре готови. Футболистите натрупаха самочувствие от мощното показване в Лига Европа и след това повториха мощните си игри и в Шампионската лига. Да, вижда се спад в представянето на Лудогорец в Европа, само че съм сигурен, че скоро всичко ще си пристигна на мястото и още веднъж ще гледаме познатия отбор. Причината да мисля по този метод е, че управлението има нужния потенциал и тактика. Знаете ли каква е разликата сред Лудогорец и останалите български клубове? Мога да дам точна оценка за тези, в които съм работил. Има и други, които изготвят тактика, имат упоритости и чертаят проекти. Проблемът е, че бързо се отклоняват от първичната тактика. При най-малкия проблем и крах, вършат завой в налаганата политика. Познавам добре притежателите Кирил и Георги Домусчиеви и футболистите в Лудогорец. Клубът чертае тактика и има убеденост в личните си сили. Не са доста хората в управлението. Това са Александров, Ангел Петричев, Газдова и Караманджуков. Те не се отклоняват от плана”, съобщи Дерменджиев.
“Много ми е необичайно като чуя, че мениджъри от чужбина ще следят наши футболисти. Къде ще ги гледат и в кои мачове? Истината е в дуелите от европейските шампионати. Когато видя някои футболист с татуировките и да се изявява в обществените мрежи… няма да приказвам повече, такива няма да станат. Сега всички чакат на готово и желаят рано да излизат в чужбина. Без да са подготвени и да са се наложили”, добави треньорът.

“Желанието ми е още няколко години да работа в клубен отбор. Разбира се, че е допустимо да поема народен тим. Хубчев обаче си прави чудесно работата с играчите, с които разполага. Не изключвам опцията някои ден да поема Левски или ЦСКА. Обичам специалността си и желая да работя. Не бих се заел да кажа, че сигурно някой ден още веднъж ще стана треньор на Лудогорец.

Много хора настояват, че съм демократичен, само че аз държа играчите с невидимия бич. Футболистите стават богати от рано и част от тях даже не могат да си управляват финансите. Затова би трябвало да им се дават верни препоръки. Имал съм случай, когато даден състезател идва отрицателно надъхан и счита, че съм подходил много строго и незаслужено към него. След като му обясна повода, той ми е благодарил. Следващият път като има проблем, отново се обръща към мен, тъй като знае, че може да разчита. Дал съм му да разбере, че дейностите и постъпките ми са напълно в негова изгода и в тази на отбора. В Лудогорец държах да има психолози, които да работят с футболистите. Тези хора много помогнаха”, разкри още опитният експерт.
“Всички трофеи с Лудогорец са доста скъпи. Няма купа, която да няма собствен щрих. Това са стадии от развиването на този тим. Най-ценни и значими са мачовете от плейофите. Там е най-трудно и напрежението е голямо. Влезем ли в групите, става по-лесно. Напрежението пада, защото сме си постигнали задачите.

В началото на шампионата мислех, че ще има по-голяма конкуренция. Сега обаче не съм сигурен, защото множеството тимове редуват мощни със слаби мачове. Надявам се по време на паузата на шампионата тимовете да се приготвят добре и конкуренцията въпреки всичко да се ускори.

Лудогорец ще бъде още веднъж първенец. Иска ми се да има по-голяма конспирация, само че водещите клубове нямат неизменност. Може би напрежението в някои тимове, които си слагат за цел шампионската купа, си оказва влияние”, приключи Дерменджиев.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР