Бившият наставник на италианския национален отбор Антонио Конте похвали представянето

...
Бившият наставник на италианския национален отбор Антонио Конте похвали представянето
Коментари Харесай

Антонио Конте похвали представянето на Дания

Бившият ментор на италианския народен тим Антонио Конте похвали представянето на Дания на UEFA EURO 2020 и го съпостави с приказка. Това той написа в рубриката си във вестник "Гадзета дело Спорт ".

Датските футболисти изгубиха от Финландия (0:1) и Белгия (1:2), само че победиха Русия (4:1) и заеха второ място в група "B ". На 1/8-финалите датчаните разгромиха Уелс (4:0), а в идната фаза ще срещнат Чехия на 3 юли в Баку (Азербайджан).

"Това не е единствено въпрос на техника и тактичност. В най-трагичния миг, когато имаше битка за живота на Кристиан Ериксен (който колабира в края на първите 45 минути на мача против Финландия, беше приет в болница и по-късно бе изписан от болницата), тимът получи силата, с която се върна към живота, пренаписа спортната и човешката история, което е като приказка ", сподели експертът.

Той акцентира, че датският тим е станал "бърз, пресен и непредсказуем ".

"Не знам какъв брой дълго ще бъде пътуването им, тъй като от време на време приказките се сблъскват с действителността, само че им поисквам да продължат напред. Това ще бъде най-хубавият подарък за Кристиан Ериксен ", добави някогашният треньор на Скуадра адзура.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР