Бившият нападател на ЦСКА Жуниор Мораеш е направил дарение към

...
Бившият нападател на ЦСКА Жуниор Мораеш е направил дарение към
Коментари Харесай

Разкриха предполагаемата причина Украйна да не мобилизира Жуниор Мораеш

Бившият нападател на ЦСКА Жуниор Мораеш е направил подаяние към украинската войска на стойност 1 675 000 гривни, което е тъкмо 50 000 евро, оповестяват медиите в страната. Не е изключено затова на него да му е било разрешено да напусне страната, без значение че има украински паспорт и предстои на готовност.
 Жуниор Мораеш
В обществени мрежи се появиха фотоси и видеа, от които стана ясно, че Мораеш е бил измежду най-активните по извеждането от Киев на множеството бразилски футболисти на неговия Шахтьор (Донецк) и някогашния му клуб Динамо (Киев). Заедно със фамилиите на тези играчи групата набъбна до 42 души.

През уикенда всички те минаха на територията на Молдова, след което стигнаха и до Румъния. Самият Мораеш призна, че персонално той е поддържал непрекъсната връзка с президента на УЕФА Александър Чеферин, който е координирал евакуацията. За това удостовери и съотборникът на Мораеш в Шахтьор Давид Нерес, който с обява в “Инстаграм ” изрази признателността си към своя съотечественик.

Междувременно от ден на ден настоящи и някогашни украински футболисти от чужбина и страната оказват помощ с пари на армията, която води война с съветските окупатори. До момента те са превели към 500 000 евро.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР