Бившият нападател на Тотнъм Димитър Бербатов е убеден, че в

...
Бившият нападател на Тотнъм Димитър Бербатов е убеден, че в
Коментари Харесай

Бербатов: Тотнъм доказаха, че са сериозни претенденти за титлата

Бившият нападател на Тотнъм Димитър Бербатов е уверен, че в тима имат право да мечтаят за купата в Премиър лийг след мощното начало на сезона и триумфа над Манчестър Сити.

" С успеха си над Манчестър Сити, Тотнъм потвърдиха, че са съществени кандидати за купата. Това беше чудесна победа и може би Жозе Моуриньо е желал мачът да се развие точно по този метод. Макар и да се удивлявам на търпеливия жанр на игра с пасове и задържане на топката на земята, от време на време в случай че играеш по този начин и имаш 60-70% притежаване на топката, отново можеш да загубиш, както стана със Сити против " шпорите ". Сити не могат да трансформират своя жанр на игра, а Тотнъм бяха доста готови и фокусирани, като в последна сметка те изцяло си заслужиха успеха. Това е огромна поръчка. Показаха, че са подготвени и че тази година могат да спорят за купата. Все още е рано, само че мисля, че тя е в мислите на играчите и мениджъра, даже и да не го признават. Сигурен съм, че купата е в мислите и на почитателите, само че сезонът е дълъг и постоянството ще е значим фактор. Въз основата на това, което видяхме до момента, не можеш да виниш никого в Тотнъм за това, че започнаха да мечтаят. Все още е рано, само че това може да е тяхната година.

Betfair Ambassador Dimitar Berbatov is backing Spurs to challenge for the title this season.

His thoughts on that, Man Utd and more can be found here
— Betfair (@Betfair)
Смятам, че едно от водещите неща в тима са хората в халфовата линия. Пиер-Емил Хьойберг е канара пред отбраната. Той знае какво може и какво не, като натъртва на своите мощни страни. Не получава доста похвали, само че той е там и прави цялата работа. Моуриньо чудесно знаеше какво желае, когато си търсеха нов полузащитник и той несъмнено получи това, че и повече в лицето на Хьойберг. Муса Сисоко също играе голяма роля до него и е удовлетворяващо да видя, че Танги Ндомбеле играе от ден на ден и повече. Не знам какво да кажа за Хари Кейн и Хюн-Мин Сон. Очевидно е, че те са невероятни. Всеки състезател показва добър футбол и нека това продължи дълго. В предишното сме виждали по какъв начин Моуриньо разчита на мощна халфова линия. Той си има свои хрумвания по какъв начин би трябвало да е структуриран отборът и сега това работи съвършено за него и " шпорите ".

След мача със Сити Моуриньо театралничи за фотография в Инстаграм със Серхио Регилон и един бут хамон на стойност 500 паунда, който мениджърът даде на левия бек очевидно като премия за положителните му изяви в последно време. Понякога ти би трябвало положително предизвикателство, с цел да мотивираш играчите, и съм уверен, че това е нещо, което Моуриньо е заречен на бранителя в седмицата преди мача. Това се случва много постоянно и тези неща са нужни в съблекалнята. Във всеки тим, в който съм бил, наставниците дават малко спомагателна мотивация на играчите, като им дават обещание премия, макар че всекидневно това е ден отмора, в случай че отборът победи. Това те кара да се засмееш и прави връзката сред треньора и играчите по-силна. Това те надъхва, тъй като знаеш, че победиш ли, ще си спечелиш спомагателен ден със фамилията или приятелите ти.

Наставниците могат да са изобретателни в своите начинания. Във Фулъм закъснях за подготовка в сутринта, откакто се роди щерка ми. Бях натрупал към 5000 паунда санкции от клуба. Мартин Йол ми сподели: " Берба, имаш да плащаш санкции, само че аз ще ти ги платя, в случай че в идващия мач вкараш победния гол ". Той беше против Стоук Сити и означих единственото попадение в дуела, което беше воле в горния ъгъл. Бам! Казах му: " Заповядай, шефе, наслаждения се на санкцията ". Изминалата седмица означи една година, откогато Моуриньо е в Тотнъм и, съдейки по това къде са в класирането сега, мисля, че се оправят сносно. За една година няма доста какво да направи един управител, с изключение на да опознае тима си. На доста от огромните мениджъри им лиши време да станат сполучливи в своите клубове. На Юрген Клоп му бяха нужни съвсем пет години, с цел да завоюва Премиър лийг. Засега Моуриньо реализира всичко, което си желае в Тотнъм. Те разполагат с чудесни играчи и съставът като цяло си е приключен. Сега те би трябвало да продължат този интервал с трофей ", написа Бербатов за Betfair.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР