Бившият нападател на Манчестър Юнайтед Димитър Бербатов се върна назад

...
Бившият нападател на Манчестър Юнайтед Димитър Бербатов се върна назад
Коментари Харесай

Бербатов за сър Алекс: Трябва да си много силен като личност, за да кажеш съжалявам

Бившият нападател на Манчестър Юнайтед Димитър Бербатов се върна обратно във времето към изгубения край на Шампионската лига от Барселона през 2011 година, когато мениджърът сър Алекс Фъргюсън изненадващо го остави отвън групата на " алените дяволи " за мача. Българинът разяснява предговора на своята автобиография " По моя метод ", където именитият експерт изрази съжалението си за това свое решение.

" Когато за първи път видях написаното от него, имах смесени страсти. Преди всичко, би трябвало да си доста мощен като персона, с цел да кажеш " скърбя ". Фактът, че той го направи, демонстрира какъв човек е сър Алекс. Неговите думи ме накараха да се усещам добре. Не бих споделил обаче, че бях сюрпризиран, тъй като постоянно съм си мислел, че имах място в тима за този мач. Това обаче е в предишното и не можеш да върнеш времето обратно. Знам, че в случай че някой ден аз съм мениджърът и тимът ми играе във край за трофей, ще се наложи да направя същото нещо освен на един от моите играчи, само че на няколко от тях. Сега се пробвам да виждам всички тези неща от гледната точка на мениджъра.

Взаимоотношенията ми със сър Алекс са положителни. Няма защо да му прощавам. Никога не съм изпитвал неприятни усеща, просто бях отчаян от решението му. Първоначално реагирах импулсивно и бях много смутен. Но по-късно, с времето започваш да осъзнаваш за какво се е стигнало до това решение. Казвайки това, в случай че би трябвало да изиграя някой мач отначало, ще бъде точно този - финалът на Шампионската лига против Барселона през 2011 година През същия сезон бях голмайсторът на Юнайтед и също по този начин завърших като водещия изпълнител в Премиър лийг. Бях в чудесна форма и имах възприятието, че ще вкарам с всеки мой удар. Мисля, че можех да оказа помощ на отбора в този мач.

Dimitar Berbatov: 'When I saw what Sir Alex had written I had mixed emotions'
— Guardian US (@GuardianUS)
Дали британският футбол разбра моя метод на игра? Някои хора - да, други - не. Някои започнаха да го схващат и ценят, когато си потеглих, само че това не ме тормози. Винаги съм бил правилен на моя жанр на игра и на инстинктите ми, това е значимото за мен. Играх лайкове от мен футбол във всеки клуб, в който съм бил. Като състезател имах задоволително шанс да разполагам с треньори, които ми позволяваха да се показвам на терена. Никой не ми е казвал, че би трябвало да трансформира стила си. Не съм правил калкулации, само че в последна сметка мисля, че вкарах повече красиви голове, в сравнение с грозни такива.

Дали скърбя, че не отидох в Юнайтед две години по-рано? Не. Когато разбрах за техния интерес, към този момент бях дал думата си на Тотнъм, където прекарах две невероятни години. Срещнах Мартин Йол, един приказен темперамент, и съумях да оформя превъзходен настъпателен тандем с Роби Кийн. Също по този начин бях част от последния състав на " шпорите ", който завоюва трофей (Купата на лигата през 2008 година - б.р.). Какво бих споделил на 10-годишния Димитър Бербатов? Да не трансформира нищо и да прави нещата по своя метод.(Следва пауза.) ОК, може би бих му споделил да е по-разговорлив, когато отива в нов клуб и среща нови хора. Да не бъде свенлив. Рядко позволявам някого във вътрешния ми кръг ", показа Бербатов в обстойно изявление за " Гардиън ".
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР