Бившият нападател на Лудогорец Джонатан Кафу е доволен от решението

...
Бившият нападател на Лудогорец Джонатан Кафу е доволен от решението
Коментари Харесай

Джонатан Кафу: Взех правилното решение да премина в Бордо

Бившият нападател на Лудогорец Джонатан Кафу е удовлетворен от решението си да премине във френския Бордо. Бразилецът беше продаден за шест милиона евро на клуба от Лига 1 през август след два сезона в състава на разградчани.

" Евертън, Уест Хям и Лестър ме следяха, което показваше, че съм на прав път. Дойдох в Бордо, тъй като френското състезание е третото най-хубаво в света след британското и испанското. Мисля, че взех вярното решение, тъй като в този момент с идването на Неймар ползата от страна на медиите към Лига 1 се усили неведнъж. Бордо е огромен клуб. Отборът постоянно се бори за трофеи. Има много нови момчета, само че мисля, че ще стигнем надалеч. Искаме да се класираме за Шампионската лига ", съобщи Кафу.

Той разяснява, че не е имал огромни проблеми с акомодацията.

Grand chanteur ce @ValentinVada pic.twitter.com/2XnXdonyoE
— FCGirondins Bordeaux (@girondins) September 23, 2017
" Когато за първи път напуснах Бразилия, с цел да отида в Лудогорец, шокът за мен беше огромен. Но към този момент съм в Европа от две години и промяната на страната беше доста по-лесна. Адаптацията ми беше доста бърза. Още повече, че в състава има няколко бразилци (б.а. четирима) и се разбираме доста добре. Малкълм приказва доста добър френски и ни оказва помощ във всичко. По-лесно е спрямо България, където градът беше с 25 хиляди поданици. Тук има всичко, даже плаж ", сподели Кафу.

Бордо е на трето място във краткотрайното класиране на Лига 1 с 15 точки, като няма загуба в първите си седем мача от сезона.

Кафу пък се разписа за първи път през предишния уикенд при триумфа с 3:1 над Гинган, а в събота следва посещение на любимеца и водач в подреждането Пари Сен Жермен.

" Мачът ще бъде доста специфичен. Всеки футболист мечтае да играе против ПСЖ, тъй като Неймар е там, също така Маркиньос, Тиаго Силва, Верати и Кавани. Интересът ще бъде огромен. Ние с всеки мач подобряваме представянето си и ще търсим успеха ", разяснява още Кафу.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР