Бившият нападател на Левски Петър Курдов коментира пред Тема Спорт

...
Бившият нападател на Левски Петър Курдов коментира пред Тема Спорт
Коментари Харесай

Синя легенда: Кои са приятелите на Наско Сираков и къде са те? Защо страни от такива като нас?

Бившият нападател на Левски Петър Курдов разяснява пред " Тема Спорт " загубата на сините от Славия. Той засегна и различен тематики, свързани с отбора.

Г-н Курдов, за какво Левски за­губи от Славия посред " Гере­на "?
- Показаното на терена е ко­щунство по отношение на публиката на Левски, като се има поради какво тя направи и продължава да прави за клуба. Това, което се дава като продукция, не устройва никого. Левски игра плахо и боязливо през пър­вото полувреме, без значение че водеше с 1:0. На " Герена " не мо­жем да излизаме с един нападател. Паулиньо го нямаше цялостен мач... Мисля, Георги Тодоров подходи погрешно. При 1:0 се изпусна моментът за напън и втори гол, с който да се реши мачът.

Загубата може да коства присъединяване на тима в евротурнирите...
- С оглед на това, че Тити Папазов и Наско Сираков са в клуба, си мислех, че тимовете сами ще падат на " Герена ", само че това не се случва макар зама­ха, с който приказва Папазов. Оза­дачавам се от един факт - Левски не би Локо Пловдив за купа­та, а оня ден Тити, прегърнат с Крушарски, се радва все едно той е спечелил трофея. Това е неприемливо. Може да кажете, че задълбочавам нещата в тру­ден миг, само че може ли футбо­листите на Левски да играят с червени обувки? По наше време треньорът Христо Младенов се появи с алена грейка на " Ге­рена " и публиката щеше да го утрепе - едвам го извадиха жив през тунела. А в този момент очевидно не знаят къде се намират. Да сте видели в ЦСКА да носят сини бутонки? Това са дребните неща­та, които бутат огромната ра­бота.

Как си обяснявате обстоятелството, че чужденците в следващ дву­бой изневеряват - самичък казах­те, че Паулиньо нищо не е играл?

- Чужденците са афектирани, за­щото от много време не са взимали заплати, а и не се знае дали ще си ги получат. Каквото и да си приказваме, става въпрос за пари. При първия гол скочиха трима, а нападателят на Сла­вия Ивайло Димитров вкара с глава - безусловно недопусти­мо. Паулиньо, Мазурек - те са си изпели песента. Не знам този пумпал Мазурек кой го е довел, да не приказвам за другите. И то приказваме за играчи със заплати от по 15-20 хиляди евро. Кой е подписвал такива контракти? Новият мажоритарен собстве­ник заявява, че в бъдеще ще разчита на наши юноши - ми­сля, че това няма по какъв начин да се случи. Според мен акцентът отново ще е върху чужденци, тъй като едва ли някой толкоз дълго ще ги трае да обиграват тим.

Но не е ли пристигнало това вре­ме - за млади родни играчи, още повече че клубът е пред банкрут?
- Имаме огромна школа, само че се вижда, че юношите не са узре­ли за огромен футбол. Има епизо­дични загадки от 1-2 момчета. Последното надарено поко­ление бе набор 1988 година, само че бе разпиляно като пилци. В мо­мента кашата е цялостна и нека новите мажоритарни собстве­ници се оправят. Бих посъве­твал Папазов да спре да дава изявленията, тъй като не е фут­болен човек и да остави този, който разби­ра от игра­та, да дава отзиви. В противоположен случай ставаме за смях. Колкото до тима -виждат се ядосани играчи, кои­то не са взи­мали пари. Такива, кои­то не осъзна­ват за кого играят.

Бяхте покровител на Петър Хубчев, вярна ли бе промяната му?
- Не. До него може би трябва­ше да бъде комплициран някой по-опи­тен левскар - на първо четене се сещам за Стефан Аладжов. Но никой не се интересува от по-възрастните и знанията им. Бих желал да попитам кои са прия­телите на Наско Сираков в Лев­ски? Освен Тити Папазов има ли някой от съиграчите му, с кои­то стана прочут? Има ли другари, които е поканил в ръководството на клуба и да по­каже, че желае нещо да се случи? Левски има толкоз хора с бо­гат опит, къде са те? Велев, Мишо Вълчев, Гибона - няма та­кива фигури на " Герена ". Защо той страни от такива като нас. На Левски му би трябвало мощен екип от лични фрагменти. Не прие­мам и обстоятелството, че Хубчев бе осво­боден, а в касата няма пари - и на него ще се дължат неустой­ки, както и на хората от щаба му. Навремето по този начин бутнаха трибуната, без да имат в джо­ба една стотинка - в този момент още имаме задължения.

Сега най-важно наподобява оцеляването на Левски...
- Дано да намерят сред­ства, поисквам им го. Не съм ги бил през устата да споделят огромни приказки - такива изли­заха от Папазов, само че до момен­та нищо не се случва. Но искре­но им поисквам да съумеят. За­щото все още продукция­та е слаба, купа още веднъж няма, а и евротурнирите са под въ­прос. Имам доста питания, само че тематиката сега е доста парлива. Сега не е време да се гледа кой прав и кой крив, а та­кова за намиране на финанси, с цел да го има Левски.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР