Бившият нападател на фалиралия ЦСКА Гуидо ди Вани е спечелил

...
Бившият нападател на фалиралия ЦСКА Гуидо ди Вани е спечелил
Коментари Харесай

ЦСКА загуби второ дело във ФИФА

Бившият нападател на банкрутиралия ЦСКА Гуидо ди Вани е спечелил делото, което водеше против клуба.

Аржентинецът е осъдил алените за 21 200 евро прюс 5% рента от 2 септември 2015 година насам, а клубът ще би трябвало да заплати и санкция в размер на 2000 швейцарски франка.

Това е второ изгубено от ЦСКА дело във ФИФА през тази година. Преди време и бранителят Сивард Спрокел осъди алените, само че за доста по-сериозната сума от 167 000 евро плюс лихвите от 2015 година насам (б.а. над 325 000 лева). Тогава ЦСКА бе санкциониран от ФИФА с 15 000 швейцарски франка, оповестява Спортал.

След приемане на решението за Ди Вани българският клуб има 30-дневен период, в който да заплати дълга и наложената санкция. Ако това не бъде сторено, международната централа подрежда на БФС автоматизирано да наложи възбрана за регистрация на нови играчи, до момента в който алените не се издължат. От ДК на ФИФА уведомяват, че при отвод на БФС да приложи глобата, то България ще бъде извадена от шампионатите под егидата на ФИФА.

Решението може да се апелира от ЦСКА пред КАС.

До делото се стигна, защото юристите на Гуидо ди Вани, по сходство на тези на Спрокел, упорстваха ЦСКА да бъде приет за състезателен правоприемник на ЦСКА, с цел да може футболистът да си получи дължимото. Тезата им е, че този клуб употребява името, емблемата, цветовете и стадиона на банкрутиралия ЦСКА.

От своя страна юристите на ЦСКА още веднъж са стартирали тезата пред Дисциплинарната комисия, че нямат нищо общо с ЦСКА, а просто желаят да запазят историята на банкрутиралия клуб. Иначе алените допълват, че са правоприемник на Литекс, защото играят с неговия лиценз.
 ЦСКА дело
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР