Бившият началник на Националната разузнавателна служба Димо Гяуров заяви в

...
Бившият началник на Националната разузнавателна служба Димо Гяуров заяви в
Коментари Харесай

Димо Гяуров: Спецификата на управляващата коалиция няма да разреши изпращане на военна помощ в Украйна

Бившият шеф на Националната разследваща работа Димо Гяуров съобщи в ефира на Българска национална телевизия, че оказването на военна помощ на Украйна по никакъв метод няма да въвлече България във война.

По думите му решението дали съветският дипломат Елеонора Митрофанова би трябвало да бъде оповестена за личност нон грата би трябвало да се вземе след доста сериозен политически разбор от ръководещата коалиция.  " Отношенията с Русия са до толкоз обтегнати, че надали оповестяването ѝ за личност нон грата ще утежни ситуацията. Това не значи разкъсване на връзките, а е намаление на ранга на представителството на двете страни, тъй като и нашият дипломат там не би могъл да се върне в Москва. Митрофанова даде всичко от себе си, с цел да провокира експулсиране ", добави Димо Гяуров.

Според него това не са нейни самосиндикални дейности, а са резултат от инструкции, дадени от Кремъл.

" Те се вписват в редица дейности от Москва през последните няколко години. Като да вземем за пример отричането на българския генезис на славянската писменост, оповестяването на Св. св. Кирил и Методий за македонци, православната дъга. По въпроса с Митрофанова виждам като продължение на система от дейности, които целят да обидят България и българския народ и да показват губернаторско отношение ", разяснява Димо Гяуров.

Той акцентира, че няма да се изпрати военна помощ на Украйна, тъй като спецификата на обединението, която ръководи сега, няма да го позволи.

" От една страна всички страни членки на НАТО и целият Европейски съюз с публично решение оказват помощ военно на Украйна. От друга страна уставът на Организация на обединените нации категорично постановява, че подпомагането на нападната и застрашена страна не е държание водещо до война. Така че никакви сходни подозрения у нас не би трябвало да има ", сподели още Димо Гяуров.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР