Бившият МВР шеф в редовното правителство на Кирил Петков Бойко

...
Бившият МВР шеф в редовното правителство на Кирил Петков Бойко
Коментари Харесай

МЪЛНИЯ: Бойко Рашков напуска „Промяната“?

Бившият Министерство на вътрешните работи началник в постоянното държавно управление на Кирил Петков Бойко Рашков е заплашил част от управлението на парламентарната група на „ Продължаваме промяната ” – „ Демократична България ”, че ще е идващият, напуснал групата след Радостин Василев, написа „ Уикенд “. Макар да няма нищо общо с Руди Гела, Рашков можело да стане вторият разколник, настояват източници на уеб страницата Lupa.bg. А повода още веднъж се кореняла в договарянията за съставянето на постоянно държавно управление с втория мандат в ръцете на ПП-ДБ, в съюз с ГЕРБ.

Рашков е отдавнашен зложелател на Бойко Борисов и основен основател за ареста на експремиера и водач на ГЕРБ, въпреки и единствено за 24 часа, през 2022 година И до момента в редиците на „ Промяната ” се приказва, въпреки и на подбив, че тогавашният вътрешен министър поръчал солидна почерпка за белезниците, а при приключването на досъдебното произвеждане бил в много кахърно въодушевление.

Сега пък се мусел на преговорния екип на Политическа партия поради това, че не просто името му не се спрягало още веднъж за Министерство на вътрешните работи началник, само че и че не му е бил препоръчан какъвто и да било пост в изпълнителната власт – което считал за справедливо поради ожесточената акция за изборите на 2 април в Перник, която, както казвал – на ръце бил износил. Рашков се надявал новата коалиция да му предложи поста началник на КПКОНПИ, само че се оказало, че това е невероятно заради противоречие от страна на ГЕРБ. Като фиктивен мотив щяла да бъде изтъкната принадлежността му към разнообразни репресивни служби преди 10 ноември.

Реклама

Неслучайно Рашков все по-рядко се появявал и в медиите да разяснява политическите ходове, а присъединяване му в парламентарните процедури било сведено до санитарния най-малко. Той не бе видян и на огромния митинг пред „ Дондуков ” 2 във вторник вечерта, събрал водачите на Политическа партия и Демократична България, само че и на други обединения.

Междувременно нашите източници разкриват още, че с изключение на да води секрети диалози с някогашната парламентарна шефка Ива Митева, която също се отдели след време от „ ИТН ” на Слави Трифонов дружно с Любомир Каримански, Радостин Василев бил в тясно взаимоотношение и с Бойко Рашков.

Нещо повече, увещавал го да премине в редиците на неговата бъдеща партия под името „ Силна България ” и с цел да употребил поддръжка за делото, заведено против него от ГЕРБ за Автомагистрала „ Хемус ” за баснословната сума от 100 бона.

Същият сюжет – за привличане към него, Гела разигравал и във връзка с двама депутати от „ Демократична България ”, настояват информаторите ни, само че най-малко към този момент отхвърлят да назоват имената им.

Източник: narod.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР