Бившият морски пехотинец, Пол Уилън, държан в Русия по подозрение

...
Бившият морски пехотинец, Пол Уилън, държан в Русия по подозрение
Коментари Харесай

Уилън, обвинен за шпионаж в Русия, обяснява, че е заплашван с пистолет в ареста

Бившият морски пехотинец, Пол Уилън, държан в Русия по съмнение в шпионаж , разяснява в съда в четвъртък, че надзирател в пандиза го е принудил да коленичи в ареста и че е бил застрашен с револвер , оповестява " Ройтерс ".

Уилън, който има английски, американски, канадски и ирландски паспорт , беше арестуван в хотелска стая в Москва на 28 декември 2018 година Според Москва, той е хваната " в крачка ", само че Уилън отхвърля изказванията и изяснява, че е " нагласен " в политически стимулирано деяние.

В правосъдно съвещание в четвъртък съдът разпореди Уилън да бъде арестуван до 29 декември . Уилън, който се яви в съда в клетка, о бвинява съда в игнориране на доказателства за злоупотреби против него и изиска съдията да бъде сменен, само че жалбата му е отритнат .

" Прокурорите систематично подценяват моите недоволства, в това число за случай , при който един надзорник ме принуди да коленичи, а различен ми опря револвер в главата ", изяснява той, представен от " Интерфакс ".

Уилън е арестуван от сътрудници на съветската Федерална работа за сигурност в хотел в Москва, откакто съветски прочут му дава флашка, която Уилън вярвал, че съдържа фотоси от отмора, а се оказва, че е с класифицирана информация .

На правосъдното съвещание Уилън държи писмо, написано на ръка, в което декларира, че животът му е в заплаха в ареста и че му се отхвърля здравна помощ .

" Невинна съм за закононарушение, което в никакъв случай не се е случило ", написа той.

" Русия споделя, че е хванала Джеймс Бонд на шпионска задача, в реалност са отвлекли Мистър Бийн от отмора ", добавя той.

Извън съда юристът на Уилън, Владимир Жеребенков съобщи пред кореспонденти, че Уилън се е оплакал от случай с защита на пандиза, зародил в двора за извършения преди две седмици.

Той не дава детайлности, само че изяснява, че пазачът е със запорирана заплата поради случая .
 Русия предложи на Съединени американски щати замяна на пандизчии
Русия предложи на Съединени американски щати замяна на пандизчии

Освободете Ярошенко, разменете го за американец или американци
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР