Бившият ММА рефер, който в момента е коментатор в Bellator,

...
Бившият ММА рефер, който в момента е коментатор в Bellator,
Коментари Харесай

Легендарен рефер обясни защо UFC не прави общи събития с други промоции

Бившият ММА рефер, който сега е коментатор в Bellator, Джон Макарти, има вяра, че знае каква е повода, заради която Дейна Уайт и UFC не вършат общи надпревари с други организации.

Bellator направи общо събитие с RIZIN на Нова година, което пожъна голям триумф. Президентът на Bellator, Скот Кокър е огромен почитател на общите надпревари и се надява да направи такова с UFC, които обаче в никакъв случай не са имали интерес от сходно събитие.

Реферът изясни за какво Уайт и UFC са срещу тази концепция.

" Дейна бе разрушен и не го упреквам за това, че не се кооперира с други организации. Дейна бе разрушен от PRIDE, когато им даде Чък Лидел и не получи нищо в подмяна. Още тогава сподели 'Никога няма да направя това още веднъж.' И за жалост се придържа към казаното. Логиката му е 'Защо да повреждам моя артикул - в случай че го изкарам от моето устойчиво състояние против различен рисков войник и той загуби, това поврежда продукта ми. Няма причина да го върша.' Не го упреквам. "
През 2003-а Лидел бе една от най-големите звезди на UFC. Тогава той направи присъединяване в гранд прито в междинната категория на PRIDE. Лидел победи Алистар Оувърийм с нокаут в четвъртфиналите, само че по-късно загуби с ТКО от Куинтън Джаксън в полуфиналите. Тази загуба в друга организация срина маркетинговата стойност на UFC и отхвърли изцяло Уайт да се кооперира с други организации, което и не е правил от този момент насам.

mma.bg
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР