Бившият младежки национал на България Вилян Бижев обяви края на

...
Бившият младежки национал на България Вилян Бижев обяви края на
Коментари Харесай

Вилян Бижев сложи край на футболната си кариера

Бившият юношески национал на България Вилян Бижев разгласи края на професионалната си футболна кариера. У нас нападателят, който през вчерашния ден навърши 31 години, е играл за Черно море и Славия през 2014 и 2015 години, а във визитката му попада и Ливърпул. Мърсисайдци държаха правата на българина в продължение на три години, в които нашенецът изкарва няколко наема във Фортуна (Дюселдорф), в това число и в дубъла на германците.

По-голямата част от кариерата на Бижев минава в Съединени американски щати, а последният му отбор е Сентрал Фуего - клуб от третото равнище на локалния футбол.

На прощаване с професионалния футбол той анонсира, че се посвещава на план, с който може да въздейства на и отвън терена.

Съобщението на Бижев, с което той разгласи края на спортната си кариера:

" Със сладко-горчив микс от страсти разгласявам отдръпването си от професионалния футбол. Това необикновено премеждие не бе друго с изключение на сбъдната фантазия, изпълнена с незабравими пътувания, съкровени моменти и развиване на невероятни другарства.

Решението да окача обувките не беше елементарно, само че след доста размисъл и обсъждане усещам, че е подобаващият миг да мина към нова глава от живота си. Докато една врата се затваря, друга се отваря и аз съм разчувствуван да разглася, че ще вляза в нова роля, където мога да продължа да оказвам значимо въздействие на и отвън терена.

Времето ми на терена ме научи на скъпи уроци за отдаденост, работа в екип и неизменност. Безкрайно съм признателен за опциите, опита и другарствата, изковани през цялата ми кариера. Непоколебимата поддръжка от моето семейство и другари и любовта към играта бяха движещите сили зад моето пътешестване и аз ще съм постоянно признателен за това.

Докато се впускам в това ново премеждие, се вълнувам от опцията да се върна обратно и да трансформира живота на другите. Ангажирам се да употребявам уроците, научени на терена, с цел да повлияя позитивно на общностите и да вдъхновя идващото потомство спортисти.

Искам да изразя най-дълбоката си признателност на моите съотборници, треньори, личен състав, почитатели и всички, които бяха част от това удивително пътешестване. Вашата поддръжка и религия в мен способстваха за моя триумф.

И най-после, само че най-важното, желая да благодаря на фамилията си. Вашата непоколебима поддръжка, овации и обич подхраниха моята увереност и направиха това премеждие в действителност удивително. Завинаги ще нося спомените от играта пред вас с голяма горделивост.

Въпреки че дните ми на терена може би са към своя край, любовта ми към играта и общността към нея ще продължи да процъфтява. Вълнувам се от бъдещето и от опцията да основа трайно влияние отвън полето.

Благодарим ви, че сте част от това необикновено пътешестване. Очаквам с неспокойствие новите завършения и провокации, които предстоят.

С откровена благодарност,

Вилян Бижев ".
 Вилян Бижев към момента преследва фантазията си да играе в американската МЛС
Вилян Бижев към момента преследва фантазията си да играе в американската МЛС

" Насладих се на престоя си в Славия и Черно море "
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР