Бившият министър-председател на Обединеното кралство Борис Джонсън заяви, че Владимир

...
Бившият министър-председател на Обединеното кралство Борис Джонсън заяви, че Владимир
Коментари Харесай

Кремъл обвини Борис Джонсън в лъжа заради твърдения, че Путин го заплашил с ракета


Бившият министър-председател на Обединеното кралство Борис Джонсън съобщи, че Владимир Путин е заплашил персонално да го нападна с ракета тъкмо преди съветските войски да навлязат в Украйна.

Заплахата е била отправена в телефонен диалог, съгласно нов документален филм на Би Би Си, който ще бъде излъчен през днешния ден.

Джонсън и други западни водачи бяха побързали да дойдат в Киев , с цел да покажат поддръжката си за Украйна и да се опитат да възпрат съветската офанзива.

" В един миг той като че ли ме заплаши и сподели: " Борис, не желая да те нараня, само че с ракета ще отнеме единствено минута " или нещо сходно ", цитира Джонсън думите на Путин.
Кремъл отхвърли като " неистина " изказванията на някогашния английски министър председател Борис Джонсън, че съветският президент Владимир Путин персонално го е заплашил с ракетна офанзива, съобщи Агенция Франс Прес.

" Това, което сподели господин Джонсън, не е правилно. По-точно това е неистина ", съобщи пред кореспонденти представителят на Кремъл Дмитрий Песков.

" Нещо повече, това е или съзнателна неистина - тогава би трябвало да попитате господин Джонсън с каква цел е избрал тази версия на събитията - Или е неволна и в действителност той не е схванал защо му приказва президентът Путин. "

" Знам какво е било обсъждано по време на този диалог... Не е имало никакви ракетни закани ", съобщи Песков.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР