Бившият министър-председател на Италия Силвио Берлускони възнамерява да се кандидатира

...
Бившият министър-председател на Италия Силвио Берлускони възнамерява да се кандидатира
Коментари Харесай

Берлускони ще се кандидатира за евродепутат, за да спаси Италия

Бившият министър-председател на Италия Силвио Берлускони има намерение да се кандидатира на изборите за Европарламент, предава „ РАИ нюз 24”.
" Мисля да издигна кандидатурата си на европейските избори. Всички ме молят да го направя. Ако желаеме да спасим Италия, би трябвало да играем съществено ", съобщи Берлускони, който в края на септември ще навърши 82 години.
Берлускони е закрепостен водач на учредената от самия него през 1994 година партия " Форца Италия ". На последните избори тя беше част от дясноцентристката коалиция, който завоюва най-вече гласове. Тогава някогашният министър председател обаче имаше възбрана да се кандидатира, откакто беше наказан по дело за финансови измами. Сега това ограничаване изтече.
" Форца Италия " членува в Европейската национална партия (ЕНП), а ръководителят на Европейския парламент Антонио Таяни е измежду най-близките съратници на Берлускони и някогашен негов заместител.
Изборите за Европарламент ще се проведат през май 2019 година. Берлускони и водачът на партия " Северна лига " Матео Салвини, който е вицепремиер и министър на вътрешните работи на Италия, към този момент потвърдиха, че макар съществуващите различия, двете обединения ще се явят дружно на идващите локални избори.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР