Бившият министър посочи, че специалните разузнавателни средства се включвали за

...
Бившият министър посочи, че специалните разузнавателни средства се включвали за
Коментари Харесай

Емануил Йорданов: Подслушванията, още когато Борисов беше главсек и имаше пряко отношение по темата

Бившият министър уточни, че специфичните разследващи средства се включвали за щяло и нещяло.

По думите му в случай че някой подслушва политици и мисли, че ще свърши някаква работа, приказва за доста ниско равнище за неговата просветеност. С сходни доказателства не е решено нито едно дело в България, уточни той.

Според него контролът върху специфичните разследващи средства е никакъв, а подслушванията били проблем на това ръководство. Йорданов счита, че би трябвало да се усъвършенства контролът във връзка с специфичните разследващи средства. Вместо да се направи това, службата, която се занимавала с употребата на СРС, била извадена от Министерство на вътрешните работи, изясни някогашният силов министър.

Той означи, че настояването за достъп до класифицирана информация е зле основано, в това число и тези действия не се направлявали по никакъв метод. В правосъдните каузи се вижда, че всичко е цялостен подбив, безапелационен бе Йорданов.

Според него цялата дирекция „ Вътрешна сигурност “ би трябвало да бъде закрита, тъй като работата им не е приемлива. Това е дежа вю, счита Йорданов.

Той се надява в 46-я парламент да види една по-добра картина. Не счита, че има потребност от профилираните съдилища и прокуратурата. „ Вие да сте видели някои от властта да се появяват в профилирания съд, запита реторично той. Тук-таме по случайност може да се види някои някогашен министър, след което се оказва, че делото му е формирано по неблаговиден метод и получава оправдателна присъда “, сподели още Емануил Йорданов.

„ Окръжните съдилища и останалите не отстъпват по нищо на профилирания съд “, безапелационен е някогашният вътрешен министър.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР