Бившият министър по въпросите на Брекзита Дейвид Дейвис призова министрите

...
Бившият министър по въпросите на Брекзита Дейвид Дейвис призова министрите
Коментари Харесай

Ексминистърът за Брекзит призова правителството на Мей да отхвърли плана ѝ

Бившият министър по въпросите на Брекзита Дейвид Дейвис прикани министрите от държавното управление на Тереза Мей да отхвърлят нейния проект от Чекърс за напускането на Европейски Съюз, предадоха Ройтерс и ДПА, като цитират публикация във в. "Сънди таймс ".

"Стратегията на държавното управление има три фундаментални минуса, които се демонстрират, до момента в който приближаваме заключителната фаза ", написа Дейвис, който водеше договарянията за Брекзита, до момента в който не подаде оставка през юли, с цел да се опълчи на проекта на Мей.

Според него премиерката е направила "неразумно решение през декември, приемайки езика на Европейски Съюз за решение на казуса с границата сред Ирландия и Северна Ирландия ".

"Време е членовете на кабинета да употребяват общия си престиж ", като се опълчват на проекта, приканва Дейвис. "Трябва да променим неотложно преговорната си тактика и да подсигуряваме Брекзит, който дава отговор на настояванията на референдума и ползите на британците ".

Европейски Съюз отхвърли предлагането на премиерката, обществото не го харесва и английският парламент няма да гласоподава за него, акцентира някогашният министър за Брекзита. Според него Англия би трябвало да употребява 39-те милиарда лири, които Лондон одобри да заплати на Европейски Съюз, като "най-големият залог " в договарянията за удобни бъдещи търговски връзки с блока.

Северноирландската Демократична юнионистка партия, която има 10 депутати и поддържа консервативното държавно управление на малцинството на Мей по основни въпроси, също се опълчва твърдо на проекта от Чекърс, отбелязва ДПА.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР