Бившият министър на земеделието Мирослав Найденов определи като безпрецедентно висок

...
Бившият министър на земеделието Мирослав Найденов определи като безпрецедентно висок
Коментари Харесай

Мирослав Найденов: ДФ Земеделие доказа, че няма политическа протекция

Бившият министър на земеделието Мирослав Найденов дефинира като невиждано висок делът на неприятните планове, свързани с развиването на къщи за посетители. В Сутрешния блок на Българска национална телевизия Найденов сподели, че макар положителните планове, къщите за посетители са се трансформирали в нарицателно за злоупотреби.

По думите му в листата със 158 души, които би трябвало да възстановят цялостния размер на сумата, има забавни лица - политици, предприемачи. Ето за какво управлението на Държавна фирма " Земеделие " е посочило храброст, и че не се употребява с политическа защита.
Мирослав Найденов: По предприсъединителната стратегия " САПАРД " имаше сходна мярка, само че тя беше за дребни фамилни хотелчета. Много огромен интерес имаше тогава. Това е дало съображение на ръководещия орган да заложи и тази мярка като опция пред стопаните от селските региони. Сама по себе си тя дава опция на претовареност.
Проблем по всяка възможност е контролът, по документи плановете са изрядни и по тази причина са получили финансиране. В последващия 5-годишен период за надзор обаче очевидно има пропуски от страна на Държавен фонд " Земеделие ", разяснява Найденов.
Мирослав Найденов: Трябва да бъдат правени инспекции във връзка с осъществяването на този бизнес проект. И защото в този момент резултатите са, че този бизнес проект явно не е изпълняван, по тази причина Държавна фирма " Земеделие " претендира за възобновяване на сумите.
Вижте и още във видеото.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР