Бившият министър на земеделието Мехмед Дикме познава бизнесмена Светослав Илчовски

...
Бившият министър на земеделието Мехмед Дикме познава бизнесмена Светослав Илчовски
Коментари Харесай

Мехмед Дикме: Илчовски е емоционален човек, не знам кой го е подвел

Бившият министър на земеделието Мехмед Дикме познава предприемача Светослав Илчовски " незадълбочено ", а Иван Ангелов - " повече ". Пред бТВ той разяснява по какъв начин " пред обществото се употребява чисто търговски спор за политически цели ".

По думите на Дикме това са чисто търговски връзки сред двата субекта. Не знам кой е подвел Илчовски да приказва в Комисията по проверка, той е доста прочувствен човек... Поздравявам го за смелостта, че споделя всички проблеми и недъзи, само че дали е това цялата истина, изясни бишият министър, който е безапелационен, че познава добре сферата и връзките в нея, както и 90% от хората в агробизнеса.

За името на премиера Бойко Борисов и по какъв начин е забъркана то в този скандал, Дикме обаче сподели: " Смешно е да се каже, че министър председателят се занимава със земеделци, които работят с доста количества земеделска земя. Възможно е обаче да е имало, съгласно изказванията на Ангелов, " чести диалози и решение на проблемите с задгранични организации, подпомагане от страна на Борисов при проблеми с износа ", сподели Дикме в отговор на този въпрос.

" Такива въпроси са хиляди, контракти сред производители, сред търговци и производители. Възможен е подобен бизнес без подкрепи, добави той.

Винаги има подозрение за компании, свързани с изпълнителната власт, разясни, наблягайки, че на него не са му желали подпомагане компании като министър на земеделието.

На въпроса знае ли за активността на картел Г8, Дикме разясни, че постоянно има подозрение за цената за изкупване на зърното, само че то би трябвало да се потвърждава, а индивидът, който ги има, би трябвало да даде данните на прокуратурата и да се стигне до съда.

" Ако се вземат решение в Народното събрание търговски разногласия, жална е майка на тази страна с какво се занимават политиците. В Министерство на земеделието може да се търси нещо и да се откри, само че за порочни практики, свързани с публични поръчки, лобиране, съответни компании. Лошото е, че българските политици нямат съответния потенциал и опит да влязат в материята ", разяснява още Дикме. " А на премиера и Господ не може да помогне, в случай че няма кой да продаде земята и да си я окрупни, нито един министър не може да окаже подпомагане, сигурно има порочна практикÐ

°, обвързвана със собствеността на земята - когато е на страната и общината, там има и корупция, и неприятни практики, само че главното е в комерсиалните взаимоотношения сред търговците ", разяснява още някогашният министър на земеделието. Той предложи Комисията по проверка да търси порочните практики в министерството. " От 99 година в страната е най-високото равнище на корупция у нас, ние си заравяме главата в пясъка и споделяме, че няма такава ", добави Дикме.

В умозаключение той би предложил на новия длъжностен министър на земеделието да не пипат и да не кадруват в европейските фондове, " да не стане по този начин да се създадат за два месеца бели, защото няма потенциал да прави промени, а може да се получат наказания от Брюксел ".
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР