Бившият министър на вътрешните работи и настоящ депутат от парламентарната

...
Бившият министър на вътрешните работи и настоящ депутат от парламентарната
Коментари Харесай

Бойко Рашков пак се обяви против съдебната реформа

Бившият министър на вътрешните работи и сегашен народен представител от парламентарната група на ПП-ДБ Бойко Рашков още веднъж вби чеп в така наречен конституционното болшинство - срещу е разделянето на Висшия правосъден съвет (ВСС) на два обособени съвета - на съдийски и на прокурорски съвет.

По време на дебатите за промени в Конституцията, касаещи правосъдната промяна, Рашков съобщи от трибуната на Партийния дом, че ще се въздържи от мнение по тази причина дали по този начин импортирани измененията са противоконституционни. Тези, които са внесли плана за промени в Основния закон, да кажат дали са употребявали комунистическия план на Конституцията, с цел да създадат сегашните промени, ядоса се Рашков.

Според него няма да има самостоятелна прокуратура, а подвластна прокуратура в страната. Вносителите на измененията в Конституцията желаят да прикрият желанието си да изведат прокуратурата от правосъдната система и да я конфигурират в политическата власт. Противоконституционно е това предложение, разяснява Рашков.

Бойко Рашков не знае каква е ролята и каква е била ролята на Българска социалистическа партия в основаването на Конституцията от 1991 година, само че знае това, че в плана, който в този момент се преглежда, социалистите нямат оферти.

Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР