Бившият министър на вътрешните работи и надоящ депутат Валентин Радев

...
Бившият министър на вътрешните работи и надоящ депутат Валентин Радев
Коментари Харесай

Валентин Радев оглави етичната комисия на ГЕРБ

Бившият министър на вътрешните работи и надоящ народен представител Валентин Радев бе определен за ръководител на етичната комисия, която ще следи за вътрешнопартийната дисциплинираност и морал.

Останалите двама членове на комисията са други двама депутати – положилият в сряда клетва като депутат Красимир Ципов и някогашният министър на околната среда Ивелина Василева.

Решението за състава на новия вътрешнопартиен орган в ГЕРБ е взето на съвещание на Изпълнителната комисия, оповестяват от пресцентъра на партията.

Утвърдени са и вътрешни правила за работа на етичната комисия. Те плануват новият орган да рапортува всички прегледани сигнали и осъществената работа по
тях на Изпълнителната комисия.

За концепцията в ГЕРБ да бъде основана етична комисия пръв обществено заприказва министър председателят Бойко Борисов. Думите му пристигнаха след евроизборите, а мотивът беше решението Цветан Цветанов да напусне и управителните постове в ГЕРБ поради „ Апартаментгейт “. Тогава Борисов разказа бъдещият комисия като орган за надзор, които ще преглежда сигналите на хората от страната, само че „ без закононарушенията “.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР