Бившият министър на вътрешните работи адв. Емануил Йорданов бе гост

...
Бившият министър на вътрешните работи адв. Емануил Йорданов бе гост
Коментари Харесай

Емануил Йорданов за кмета на Несебър: Щом хората избират арестуван, значи нямат доверие на прокуратурата, а на задържания

Бившият министър на вътрешните работи адв. Емануил Йорданов бе посетител на предаването " Студио Хъ " по телевизия " 7/8 ". Първата тематика, по която той взе отношение, бе задържането на кмета на Несебър Николай Димитров, който бе избран отново като градоначалник.

" Щом хората избират един човек, арестуван под стража, значи хората нямат доверие на прокуратурата, а на арестувания под стража. По принцип корупцията, която визира хората във властта, визира Специализирания съд. За пазаруването на гласове не знам тъкмо по какъв начин стоят нещата. Мярката за неотклонение има две цели - де не се укрие и да не направи друго закононарушение. Задържането на несебърския кмет в тази ситуация е безусловно безсмислено и гласовете на хората го потвърдиха. Затова споделям, че прокурорите би трябвало малко да се стрестнат, тъй като тук се вижда очевидно съмнение ", сподели той. 

" От тази каша се излиза, когато хора не се задържат за щяло и нещяло. В последните години прокуратурата има навика да задържа кой когато откри. Без значение има ли доказателства, няма ли доказателства. Дори от време на време обвиняването се наглася по този начин, че да звучи по-страшно. Но когато след това осъдят страната и плащаме неустойки, няма магистрат, който да излезе, и да каже, че е сбъркал. 

В последните месеци имах една фантазия - идващият основен прокурор да държи повече на спазването на закона, само че в днешия ден фантазията ми остана и ще я имам още 7 години. Има задоволително юристи, които приказваме напълно ясно и на всеослушание. Висшият адвокатски съвет взе мнение по кандидатурата на новия основен прокурор. 
Много скоро ще си напомним паметния израз: " Ти си го избра ", съобщи Йорданов.

 

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР