Бившият министър на външните работи на РС Македония Никола Попоски

...
Бившият министър на външните работи на РС Македония Никола Попоски
Коментари Харесай

Бивш външен министър на РСМ се обяви за вписване на българите в конституцията

Бившият министър на външните работи на районен съд Македония Никола Попоски няма нищо срещу вписването на българите в Конституцията на страната. Попоски бе министър в кабинета на премиера Никола Груевски от 2011 до 2017г.

" Промяната на Конституцията и вписването в нея на българите не е никаква покруса. Това не е покруса. Ние като страна подсигуряваме избрани права за всички общности. При тази обстановка няма причина да изключваме който и да било от този развой ", сподели Попоски пред локалната телевизия 21. " Ако имаме позитивно и правилно отношение от страна на управляващите в София няма никакви грижи да впишем българите в Конституцията... Вписването на българите в македонската конституция не е единственото искане от страна на България. Разбира се, че ще е належащо време за конституционни промени. Но би трябвало да сме наясно: Може да променим Конституцията и още веднъж да няма междуправителствена конференция, в случай че има компликации при останалите претенции, които са вписани в протоколите ", акцентира Попоски.

Според него " България напълно е определила Преговорната рамка за започване на договаряния за участие на РСМ в Европейски Съюз ".

" Ние нямаме проблем с това по време на чие председателство на Европейски Съюз това нещо ще бъде дефинирано. Ние имаме проблем с редефинирането на рамката за договаряния. В нашия случай тя е изцяло избрана от страна на България, като страна-член на Европейски Съюз ", сподели още някогашният посланик №1 на РСМ. /БГНЕС

Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР