Бившият министър на труда и социалната политика Иван Нейков напомни

...
Бившият министър на труда и социалната политика Иван Нейков напомни
Коментари Харесай

Кой трябва да плаща първите три дни болнични?

Бившият министър на труда и обществената политика Иван Нейков подсети в утринния блок на Българска национална телевизия каква е била концепцията, когато е трансферирано заплащането на първите три дни болнични от Национален осигурителен институт на работодателя, написа Novini.bg. Той съобщи, че концепцията е била работодателите да следят служащите си и да преценят има ли злоупотреби или не.

``
реклама

Нейков подсети, че в Полша даже първият един месец болнични не се заплаща.

„ Идеята в България обаче не се сбъдна “, сподели Иван Нейков и добави: " И в този момент би трябвало да се направи доста бърз разбор, а не просто да се хвърляме “. Той съобщи категирично, че не би трябвало Национален осигурителен институт да заплаща първите три дни, а работодателите да проучват от къде идват болничните листа.

Синдикалистът Димитър Бранков подсети, че работодателите нямат опция да преценяват дали има зараза или бактерия. „ Много са дефектите, само че поставени един върху различен, те генерират всичко това, което се случва през днешния ден “, сподели Бранков.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
<
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР