Бившият министър на транспорта Росен Желязков е най-вероятната номинация на

...
Бившият министър на транспорта Росен Желязков е най-вероятната номинация на
Коментари Харесай

ГЕРБ готви Росен Желязков за председател на 48 Народно събрание

Бившият министър на превоза Росен Желязков е най-вероятната номинация на ГЕРБ за ръководител на 48 Народно заседание.

Желязков е правист по обучение, бил е основен секретар на Министерски съвет и е бил секретар на Столична община от времето на Бойко Борисов.

Информацията към този момент се стартира импровизирано през няколко медии като Dir.bg и " 24 часа ". Според вестника - Желязков се е наложил като любимец по отношение на втория евентуален претендент Радомир Чолаков поради " огромния административен опит и по-обраното му държание ".

54-годишният правист беше и единственият говорите на ГЕРБ в утринните блокове на националните малките екрани на 11 октомври, като за разлика от по-ранните изяви на Тома Биков и Делян Добрев не си разреши да нападна политически противници с обидни квалификации и обвинявания за осъществени закононарушения, а говореше потребност от " необятно програмно държавно управление " и за смяна на тона.

Очаква се крайното решение за кандидатурата му да се вземе на първото съвещание на ПГ на ГЕРБ през идната седмица. Това ще е първият правист - препоръчан от партията за ръководител на Народното събрание - от Цецка Цачева насам. Нито Димитър Главчев, нито Цвета Караянчева имаха правно обучение, когато един след различен поеха управлението на Народното събрание през 2017.

Изборът на ръководител на 48 Народно събрание ще е първият знак за вероятно болшинство в Народното събрание.

Първото съвещание беше свикано от Румен Радев за датата 19 октомври, сряда.

" Продължаваме промяната " към този момент оповестиха, че няма да издигат личен претендент за ръководител и ще оставят тази номинация на първата по величина парламентарна група.

Преди да стане министър на превоза в третия кабинет на Бойко Борисов, Росен Желязков беше заставен да премине през прокурорско следствие и правосъдно дело поради така наречен спекулация Костинброд, проведена като медийна акция на ТВ7 година преди банкрута на КТБ.

Желязков беше единственият обвинен по твърдяното от прокуратурата обвиняване за неупражнен надзор върху печатницата за бюлетини " Мултипринт ". През 2015 година той беше оневинен от Софийския градски съд, а прокуратурата не стачкува решението.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР