Бившият министър на транспорта Николай Събев е подал молба за

...
Бившият министър на транспорта Николай Събев е подал молба за
Коментари Харесай

Николай Събев се отказва от депутатското място

Бившият министър на превоза Николай Събев е подал молба за отвод от депутатското си място в 48-ото Народно заседание в Централната изборна комисия, съобщи.

Собственикът на куриерската компания " Еконт " водеше листата на " Продължаваме промяната " в родния си град Русе.

Причините Събев да се откаже от мястото си в Народното събрание са незнайни. По време на предизборната акция за изборите през ноември предходната година Събев беше един от главните донори на " Продължваме смяната ".

Докато изпълняваше функционалността на транспортен министър Николай Събев даде обещание грандиозни промени в БДЖ.

" Като министър на превоза и известията в държавното управление на Кирил Петков работих за един ефикасен транспортен бранш, който да способства за икономическия напредък и повишение на стандарта на хората.

Какво заварихме?

Слабо развиване на пътна и железопътна инфраструктура в граничните региони на България.
Недостатъчен брой и недобре проведени гранични пунктовеНеефективно работещи железници, със съществени финансови дефицитиСлаба довеждаща инфраструктура към морските и речните пристанища на БългарияСлабо употребявани благоприятни условия на река Дунав като транспортен кулоар на ЕвропаЛипса на механизъм за надзор на изразходваните държавни средства по осъществяване на публичните контракти за транспорт.Липса на Национална транспортна скица, заради което дотациите в превоза се дефинират съгласно това кой е по-близо до властта.
Постигнато за 6 месеца в хода на осъществяване на горните цели:
Възстановяване на постоянни параметри за оперативно и финансово действие на железниците в БългарияПреработен и признат проект за възобновяване и стабилно развиване на БДЖ и НКЖИПрекратени неефективни контракти за строителство на инфраструктураИзведени решения за възстановяване на граничните преходи, стартиране на нова фериботна връзка и възобновяване на денонощен режим на работа.Постигнато единодушие с румънската страна за старт на предпроектни изследвания за създаване на пет нови моста на река Дунав ".
Това е написал Събев в уеб страницата на " Продължаваме промяната " по време на предизборната акция, в която другояче участваше.

Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР