Бившият министър на спорта Радостин Василев видя абсолютни лъжи и

...
Бившият министър на спорта Радостин Василев видя абсолютни лъжи и
Коментари Харесай

КОМПРОМАТ?!? Спестил ли е Руди Василев 520 бона на Гриша Ганчев и ЦСКА?

Бившият министър на спорта Радостин Василев видя " безспорни неистини и внушения " от " хората на статуквото " по появилата се нервност за анекса сред " Сердика спортни парцели " и ЦСКА за стадион " Българска войска ". Споразумението беше оповестено на 5 май от самия Василев, сина на притежателя на ЦСКА Гриша Ганчев - Данаил, както и представители на държавното сдружение.

Тогава някогашният към този момент министър разгласи, че ползата на страната е предпазен. Самият анекс обаче не беше показан публично, макар че въпроси по тематиката към Василев имаше след това и в Народното събрание.

Сега анексът беше оповестен в уеб страницата " Трибюн ", който съгласно кръга " Капитал " е непосредствен до ГЕРБ и някогашния министър на спорта Красен Кралев. Твърдението, изведено в публикацията е, че съгласно анекса ЦСКА е освободен от заплащането на наеми на стойност 520 хиляди лв. и в този момент употребява стадиона безплатно.

Василев твърди, че това е погрешно. От ЦСКА също опровергаха информацията и още веднъж обявиха предпочитание да модернизират " Българска войска " със лични средства. Червените прибавят, че стъпките до възможното приемане на позволение за градеж ще им костват 6 млн. лв.. " Казано другояче - сума, която ЦСКА ще вложи за капиталов план, който ще даде на страната, без гаранции за времето след вероятно издаване на позволение за градеж ".



" Видно от наличието на същия (анекс) е, че ЦСКА са се задължили на собствен личен риск и за своя сметка да правят планиране на нов стадион на мястото на съществуващия подобен. Разбира се, както сами може да се досетите това планиране не е гратис и не коства 10 лв., а няколко стотин хиляди лв., или даже повече от милион, като управлението на държавното сдружение " Сердика спортни парцели " съумя да контракти да не заплати нито еднa стотинка за този план, а това да бъде напълно поето от наемателя ЦСКА ". 

Василев написа още, че страните са се договорили заплащането на дължимия наем да бъде отсрочено за интервала от май 2022 година до по-ранната дата всред датата на подписване на нотариалната договорка или 1 март 2023 година

" Не зная дали създателите на публикацията знаят каква е разликата сред отсрочено заплащане и " подарена сума ", само че е добре да се ограмотяват, тъй като наподобяват жалки. Нещо повече, видно от клаузата на чл.3 е, че отлагането може да бъде най-късно до 01.03.2023 година, само че може да бъде и за доста по-кратък интервал, в случай че настоящето ръководство на ММС бе подхванало дейности по подписване на нотариалната договорка. Чрез смяна на падежа за възнаграждение на наемната цена не са нарушават каквито и да било държавни ползи, в това число не се " подаряват " пари ", добавя Василев.

Василев напомня, че в границите на неговия мандат ЦСКА заплати 3,14 млн. лв. и почисти неплатени наеми от 30 месеца. Клубът и министерството трябваше да изчистят връзките си, като бяха приспаднати суми по отношение на изчислената стойност на инвестицията на алените в базата в Панчарево.



" След като стана въпрос за опрощаване и вложения, дано напомним и вложеното дотук в базите на ЦСКА: почти 3,3 милиона лв. без Данък добавена стойност в наеми и такси и почти 5 милиона лв. вложения в усъвършенстване на инфраструктурата. И не на последно място бихме желали да напомним, че за построяването на нов, съвременен стадион в центъра на София, на мястото на рушащото се сега оборудване, ЦСКА ще вложи единствено и само лични средства и средства, обезпечени от вложители. Клубът не желае и няма да изиска нито една стотинка помощ от страната ", пишат от ЦСКА.

Василев прибавя, че по време на ръководството си е освободил Светослав Русинов, който по това време е бил юрист на " Сердика спортни парцели " и " Национална спортна база ", тъй като в нарушаване на закона бил предложил подписване на нов контракт с ЦСКА, съгласно който клубът щял да употребява базите безплатно. " Ето това, драги читатели, е професионализъм и подаряване на парични средства, посредством очевидно тъпчене на закона. Именно по тази причина господин Русинов беше освободен от длъжността, която изпълняваше ", споделя Василев и прибавя, че служебният министър Весела Лечева е назначила Русинов за изпълнителен шеф на " Национална спортна база ".
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР