Бившият министър на правосъдието и бивш вицепрезидент Маргарита Попова заяви,

...
Бившият министър на правосъдието и бивш вицепрезидент Маргарита Попова заяви,
Коментари Харесай

Маргарита Попова би си направила отвод, ако е била на мястото на съдията за освобождаването на Полфрийман

Бившият министър на правораздаването и някогашен вицепрезидент Маргарита Попова съобщи, че крепко е била на мястото на председаля на правосъдния състав по делото за предварително освобождение на австралиеца Джок Полфрийман, а и на целия правосъден състав, би си направила отказ. Попова сподели това пред " Нова телевизия ", в отговор на няколко въпроса за връзките и за взетото поради от съда мнение на Българския хелзинкски комитет по случая.

По принцип няма проблем да се получават мнения от неправителствени организации, само че въпрос е за съдията, по какъв начин ги взима и преценява, разяснява Попова. И сподели, че персонално тя би си направила отказ в тази ситуация.
Връзките на част от съдиите по делото беше и един от причините на основния прокурор Сотир Цацаров да изиска обновяване на делото за предварително осбовождаване на австралиеца. " Публично известни са контактите сред ръководителя на правосъдния състав и съдията докладчик с Българския хелзинкски комитет. Съдия Калпакчиев е награждаван в годишно провеждани състезания " Човек на годината ", проведени от БХК, а арбитър Весислава Иванова е включена в авторския колектив на годишния отчет на БХК за 2016 година ", написа в настояването си основният прокурор.
Пред " Нова телевизия " Попова хем сподели, че не одобрявам прекрачването на линиите и заклеймянването на обособени съдии, по метод, който е неподобаващ, афектиран. Но в това време означи, че при предварително освобождение се взима поради дали има корекционен развой на пандизчията. " Как се случва това, по какъв начин съдиите изследват дали има коригиране, когато не одобряват мнение на затворническата администрация, която е 24 часа с този пандизчия? А също и мнението на прокурора, което съответствува с това на администрацията ", съобщи Маргарита Попова.И добави, че освен това състояние е " естество освен родитеглите да са тревожни, гневни, да стачкуват ".
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР