Бившият министър на отбраната Николай Ненчев коментира пред бТВ делата,

...
Бившият министър на отбраната Николай Ненчев коментира пред бТВ делата,
Коментари Харесай

Ненчев оправдан по делото за ”Интендантско обслужване”

Бившият министър на защитата Николай Ненчев разяснява пред бТВ делата, които се водят против него и положението на българските въоръжени сили.

По делото в Софийския боен съд за компания „ Интендантско обслужване” и за облеклата на армията, по което беше оневинен на първа инстанция, Ненчев сподели:

„ Струва ми се, че логиката е на българската прокуратура е обърната назад. С напъните, които поставих, спасих едно държавно сдружение на Министерството на защитата. Спасих стотици хора от апетит и безработица в един извънредно сложен район”.

„ Обвинението беше, че съм следил какво се случва, а не съм оказвал задоволително ефикасен надзор, което не дава отговор на истината”, безапелационен беше той.

"Прокуратурата освен ще апелира, най-вероятно ще повдигне още редица обвинявания, такова е моето чувство ", предвижда Николай Ненчев.

Продължава другото дело за ремонта на изтребителите МиГ-29. Софийската градска прокуратура упрекна Николай Ненчев в закононарушение по работа в края на ноември предходната година.

Ненчев беше отпред на Министерството на защитата във второто държавно управление на Бойко Борисов. Според прокуратурата той е издавал инструкции подписаното съглашение с съветската компания "РСК-МиГ " за доставка на нови мотори за бойните ни самолети да не бъде спазвано.

Държавното обвиняване счита, че по този начин Ненчев е заплашил живота на летците ни и ги е лишил от качествена подготовка за бойните им наряди.

Който споделя, че армията ни отчасти извършва отговорностите си, прави национално изменничество, счита някогашният боен министър.

Национално изменничество, застрашаващо националните ползи, е това някой виновен политик да каже, че армията отчасти извършва своите отговорности. „ Към съседите или към евентуален агресор това значи: Заповядайте, ние сме готови”, означи той.

Според него не е допустимо в една демократична правова страна, която следва своите национални ползи, да се произнесе сходно нещо. По думите му това значи: „ Свалили сме си нещо – заповядайте”. Ненчев е на мнение, че за това би трябвало даже да бъдат повдигнати обвинявания.

Бившият министър е безапелационен, че българската войска отлично извършва отговорностите си. Според него е вярно решението на настоящия боен министър Красимир Каракачанов да изтегли отчета за положението на армията, който ще бъде модифициран и ще бъде импортиран в Народното събрание.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР