Бившият министър на отбраната и сега обвиняем Николай Ненчев очаква

...
Бившият министър на отбраната и сега обвиняем Николай Ненчев очаква
Коментари Харесай

Ненчев се оплака от непрекъснати проверки

Бившият министър на защитата и в този момент обвинен Николай Ненчев чака да му се направи инспекция и от Комисията за нелегално добито имущество (КПКОНПИ). Пред публицисти в правосъдна зала Ненчев съобщи, че е подложен на непрекъснати инспекции и сериозен напън. " Всичко е по поръчка на основния прокурор и безумията в страната са цялостни ", съобщи Ненчев.

Той разяснява, че днешното правосъдно съвещание е необичайно и тъй като се организира по време на срещата на върха в НАТО. Той прикани да се обърне внимание какви решения се взимат там, защото съгласно него те са свързани с съветската намеса и превъоръжаване на съветската техника.
" Аз съм упрекнат тъкмо поради това, че съм извършил решение на НАТО, а това че съм нарушил ползите на РСК МИГ изобщо не ме интересуват. Интересува ме дали съм защитил българските национални ползи ", посочи някогашният боен министър.

По думите му би трябвало да се потвърди, че договорът с Полша е бил за 1 25 000 евро за мотор, а договорът, който ни е препоръчан от РСК МИГ възлиза на 1 800 000 евро. " Хайде в този момент, вие си направете сметката, възмути се той.

Адвокат Менков изясни пред публицисти, че имат желанието делото да завърши колкото се може по-бързо. По отношение на отговорите на Министерство на защитата, които бяха атакувани от прокуратурата, Менков изясни, че те не вършат разлика за обикновени неща като митнически режими, междурежимна вноска и въобще не могат да отговорят на въпроса за снабдяване на мястото на услугата. Според него и за студентите е ясно, че Министерство на защитата е данъчно лице за услугата на доставката, а те настояват противоположното - че Министерство на обраната не е данъчно лице за услугата. " Абсолютно неуместно е да се заплащат хонорари на сходни движимости лица ", счита юристът.

Адв. Менков акцентира, че няма искания към другата съдебно-техническа експертиза, тъй като е направена от основен инженер на Военновъздушни сили и заключението е безусловно еднопосочно.

Адвокат Менков разяснява още веднъж същината на обвиняванията и уточни, че по времето, когато Николай Ненчев е бил министър на защитата, нальотът на летците в състава на Военновъздушни сили се е нараснал, с помощта на неговите старания. Увеличил се е и борят на изправните самолети на Военновъздушни сили.

Менков съобщи, че откровено се надява делото да завърши до края на годината, тъй като отлагането на правосъдното съвещание не става по виновност на юристите. Проблемът обаче с експертизите е задоволително сериозен и той би трябвало да се почисти. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР