Бившият министър на отбраната Георги Панайотов се надява да не

...
Бившият министър на отбраната Георги Панайотов се надява да не
Коментари Харесай

Георги Панайотов: Русия много трагично преживя поражението си в Студената война

Бившият министър на защитата Георги Панайотов се надява да не се стигне до нови военни дейности в Украйна.

„ Силно се надявам да няма военни дейности. Има към този момент стъпка към деескалация, явно Русия е взела политическото решение за стъпка към деескалация. Засега това е единствено декларация, чакаме дейности, чакаме войски да бъдат изтеглени ", сподели Панайотов в " Още от деня ".

Той дефинира спора в Украйна като игра на нерви, тъй като Русия дълго време говореше и се притесняваше, че не е чувана.

Русия доста трагично претърпя провалянето си в Студената война. Това беше надали не срам и желае да си върне предходното почитание, а за какво не и страха, който мнозина изпитваха от военната мощност на Съветския съюз, изясни Панайотов.

Русия със скупчването на войски консолидира НАТО, е неговото мнение.

Съвременните общества желаят да са свободни, да са демократични, да просперират, да имат господство на закона. И най-важното – да имат самостоятелна независимост. България е направила своя освен стратегически, а и цивилизационен избор и е в лагера на тези общества. Свободата, демокрацията, върховенството на закона би трябвало да се пазят, сподели още Панайотов.

„ Москва не желае да си показа Украйна като член на НАТО, тъй като Украйна е втората най-голяма страна в Европа след самата Русия. Руският и украинският народ фактически имат близки връзки и в случай че Украйна един ден стане страна, където има народна власт и господство на закона, тя ще бъде сравнявана с ситуацията в Русия. Русия се тормози, че в случай че Украйна стане член на НАТО, на нейна територия ще бъдат ситуирани стратегически оръжия и съветските градове ще бъдат уязвими ".
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР