Бившият министър на околната среда Евдокия Манева, чийто заместник в

...
Бившият министър на околната среда Евдокия Манева, чийто заместник в
Коментари Харесай

Бивш шеф на Димов: Ако в парламента са останали нормални хора, Ревизоро няма да мине

Бившият министър на околната среда Евдокия Манева, чийто заместител в кабинета " Костов " беше арестуваният за непрекъснато в ареста настоящ министър в оставка Нено Димов, счита, че препоръчаният за поста му Емил Димитров - Ревизоро е изцяло несъответствуващ. Самият Димов пък като министър бил " със завързани ръце " без поддръжката на ГЕРБ и евентуално се е поддал на " някои политически претенции " без да допусне, че ще бъде рискуван.

Димов беше арестуван и упрекнат в занемареност поради водната рецесия в Перник, а издигналата го за поста Вътрешна македонска революционна организация предложи на негово място депутата си Емил Димитров - Ревизоро. Очаква се на следващия ден в Народното събрание Димитров да бъде определен за министър.

Как беше арестуван Димов, четете тук.
Кой е Ревизоро, четете тук
Реакциите на политическите сили четете тук.
Какво би трябвало да свърши новият министър, четете тук.

" Не можеш да назначаваш министър, с цел да е инспектор - да ревизира нещо, откакто сферата на активност на Министерството на околната среда и водите е извънредно многостранна и комплицирана и там е нужен човек, който познава системата ", сподели пред БНР Евдокия Манева - министър на околната среда в държавното управление на Иван Костов, когато задържаният и подал оставка настоящ министър Нено Димов, беше неин заместител.

Тя разяснява предлагането на " Обединените патриоти " и в частност на Вътрешна македонска революционна организация депутатът Емил Димитров - Ревизоро да поеме министерския пост. Очаква се на следващия ден Народното събрание да избере Димитров за министър.

" Освен неналичието на всевъзможни професионални предпоставки този човек да бъде в това комплицирано министерство, този човек има противоречив престиж от морална позиция. Всяко държавно управление би трябвало да се защищава от такива хора ", сподели тя.

Според нея задачата, която се разпорежда на Димитров, е неуместна. " Все се надявам, че в Народното събрание са останали естествени хора и тази кандидатура няма да мине ", съобщи тя.

" Много съм сюрпризирана, напряко стъписана. Помислих си, че това е някакъв ход да се закрие Министерството на околната среда и водите. След това погледнах с оптимизъм на това предложение и си споделих, че Емил Димитров е човек с доста необятен набор на подготовка - от хореография до лобизъм за видни олигарси. Може и това е ексцентричното решение в положение на рецесия ", разяснява иронично Манева.

" Няма секрети в региона на положението на водите, в случай че има загадка - тя е че липсват хора които да ръководят съответно, с визия и да изпълнят това, което от дълго време е написано. Но не виждам да има предпочитание за това ", добави тя.

Според Манева грешката на Нено Димов е в това, че се е захванал да извършва доста сериозна задача, без да е подсилен от ГЕРБ и работил " със завързани ръце ". " Нено Димов познава системата. Той не е бил калинка ", сподели Манева за някогашния си заместител. По думите ѝ той познава доста добре системата, само че не е можел да предприеме доста дейности, които би желал да предприеме.

По думите й, когато е подписвал документите, за които в този момент е упрекнат, Димов се е съобразил с някои политически претенции без да позволява, че това ще докара до отрязването на неговата глава. " Вие представяте ли си преди изборите някой да позволи на " Стомана Перник " да не се подава вода, това е неуместно ", сподели Манева и напомни, че откакто се разбра, че в Топлоелектрическа централа " Република " в Перник се изгарят нелегално боклуци и последва прекъсване на парното в лечебните заведения и детските градини, общината е почнала да лобира горенето на боклуци да се възобнови и това е станало.

Според Манева главният провинен за рецесията в Перник е Министерството на районното развиване, което организира държавната политика по водоснабдяване и канализация.

Евдокия Манева беше зам.-министър на околната среда в първото държавно управление " Борисов ".

Всичко, което би трябвало да знаете за: Водната рецесия в Перник (117)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР