Бившият министър на културата и председател на Комисията по култура

...
Бившият министър на културата и председател на Комисията по култура
Коментари Харесай

Рашидов: Аз вкарах България в Лувъра, кукузелите кога са пяли в Нотр Дам

 Бившият министър на културата и ръководител на Комисията по просвета и медии в националното събрание  е предложил да бъде отпусната пожизнена пенсия от 700 лева на скулптора проф. Георги Чапкънов – Чапа. Той е подбуден от репортажа на NOVA с създателя, излъчен на 11 септември.  Седмица по-късно, Рашидов също застана пред камерата на NOVA за едно искрено изявление с Мариян Станков - Мон Дьо.  

" В момента чуваме единствено " бесим ", " колим ", " трепим ". Аз не съм последовател, някой да приказва от името на народа. Един човек, с цел да му е мръсна къщата, си е отговорен единствено този човек. Ние всички сме си отговорни. Докарахме си един безчовечен, недиалогичен, неполитически скандал ", заяви  в ефира на   " Неделята на NOVA ".

Той е на мнение, че на младите сега, които " не са посадили и едно дърво ", в случай че им дадат кирка, ще избягат. За него младостта е забавно нещо, на млади години самият той е бил като днешните младежи.

" Един хора желаят да употребяват тази прелестна сила. Днес се води една доста неприятна компроматна война. Ние сме жертви на компромати, а не на политики. Всички, които имат пари, основават идеологии. Идеолозите не са един-двама, доста са ", счита Рашидов.

Той показа за диалог с негов прочут от малцинството. Питал го на смешка за какво не е на митинг, а той му отвърнал, че ходил, само че " давали малко ".

" България се е разболяла от ненавист. От политическа нетърпимост. Днес  приятели се карат поради идеологии, което е неуместна история, непоносимо е. Никога не съм харесвал политиката, в случай че не е градивна, не ми носи дивиденти. Ако тази политика не ми носи решение, от което аз и моите близки да сме по-щастливи, в случай че тя не ми пази страната, където аз да вдишвам умерено ", счита депутатът.

Според него когато човек изиска, би трябвало да може и три пъти да даде. Искат се оставки, само че не се знае за какво се желаят. " Защото някой им го е споделил ", отсече Рашидов. Той показа за какво се е отказал от мандата си като министър.

" Премиерът ме пита за претекстове, споделих му – рак, КТБ, които откраднаха моите пари, и липса на мотивация. 60 години не са ремонтирани театрите. 10 съумях да отремонтирам. Кой спектакъл убих? Аз вкарах България в Лувъра. Кукузелите по кое време са пяли в Нотр Дам? Три дни пих с шефа, до момента в който го убедя да вкара ортодокса в католически храм. Казвам това не, с цел да се лаская, а тъй като изпитвам горделивост, изпитвах благополучие, е мога да го направя ", изясни той.

Рашидов показа, че с към този момент не се чуват постоянно, защото " други хора го поучават ". Преди половин година някогашният министър е дал на премиера всички свои препоръки – подчертал е, че " червеите изяждат ябълките от вътрешната страна на открито ".

" Той не е мутра, аз го познавам доста от дълго време. Тази мантра се върти от години. Нищо общо няма със СИК, знам с кого има общо. Помня още на времето, че работеше интензивно и си изкара едни пари от почтен и законен бизнес. Момчето си ги печелеше от работа. Той е симпатяга, мачо, наложи се в пространството, хората го обикнаха, тъй като е народняк. Той е един от тях, какво желаеме от него. Все едно да желаеме от Христо Стоичков да бъде мъдрец. За какво му е да има ум, той има златен крайник. Колко българи имат подобен крайник? ", попита Рашидов.

Рашидов показа за срещата си Кеворк Кеворкиян и другарството си с него. Той е първият човек, който го кани в малкия екран, един от първите, които виждат гения на Вежди. Определя го като вълк единак с безчет словестни борби.

" Нито една не си коства. макар, че имам физиономия на саможивец, душата ми не е нападателна. Гледал съм да оказа помощ, в случай че мога. Ако не, най-малко да не пакостя ", показа той.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР