Бившият министър на икономиката Николай Василев обясни, как това, че

...
Бившият министър на икономиката Николай Василев обясни, как това, че
Коментари Харесай

Николай Василев: Харчим по-малко за храна, както правят богатите държави

Бившият министър на стопанската система Николай Василев изясни, по какъв начин това, че харчим по-малко за храна ни приравнява към богатите европейски страни. Въпросът за Шенген и еврозоната е политически и зависи от това, дали ни желаят или не. България още не е подала заявление за еврозоната.
Това съобщи финансистът Николай Василев в утринния блок на бТВ.

Според него казусът не бил в стандарта на живот в последните години, тъй като България е почнала от доста неприятно място, а разликата все още с европейските страни намалявала.

Василев се опита да показа статистика на Национален статистически институт като извънредно позитивна за страната ни, която продължва да е най-бедната в Европейски Съюз. Той изясни, че разноските за храна и безалкохолни питиета през предходната година са в размер на 1714 лв. приблизително на разположение от домакинство, или с 9,0% повече по отношение на 2017-а. Освен това се била нараснала потреблението на плодове, кисело мляко, месо и газирани питиета, само че пък имало спад на потреблението на плодове и самун. Според статистиката сме харчили с 3 % повече за сметки и обзавеждане - 1 071 лева, 62,6 % от хората имали домакински компютър.

" Харчим по-малко за храна, както вършат и богатите страни. Бавно се модернизират жилищата, хубавото е, че всяко едно потомство ще живее по-добре и по-градски ", съобщи още той.

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР