Бившият министър на енергетиката в кабинета Петков Александър Николов е

...
Бившият министър на енергетиката в кабинета Петков Александър Николов е
Коментари Харесай

Прокуратурата обвинява бившия министър на енергетиката Александър Николов

Бившият министър на енергетиката в кабинета " Петков " Александър Николов е притеглен като обвинен по следствие за покупко-продажбите за доставка на газ през 2022 година

Това оповестява " 24 часа " по свои източници още преди прокуратурата въобще да излезе със известие. Информацията към този момент е доказана и от " Продължаваме промяната ".

Обвинения са повдигнати и на някогашния изпълнителен шеф на " Булгаргаз " Людмил Йоцов и зам.-министъра на енергетиката Данаил Николов.

Според информацията на медията - предмет на следствието са " доставки за газ и обвързваните с тях условия ". Твърди се, че се " длъжностни закононарушения за над 88 млн. лева ".

Все още се чака прокуратурата да изясни публично какви данни е събрала по случая.

Сигнали против Николов и Йоцов бяха подавани от депутата от ГЕРБ Делян Добрев през 2022 година до Министерство на вътрешните работи и ДАНС, като прокуратурата би трябвало да е получила данни по проблема още през лятото на предходната година.

Към декември 2022 година обаче някогашният енергиен министър споделяше пред bTV, че никой не го е викал на разпити за газовите доставки и че е подготвен да даде показания " на драго сърце ".

Очаквайте детайлности.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР