Бившият министър на енергетиката Трайчо Трайков изрази възмущението си от

...
Бившият министър на енергетиката Трайчо Трайков изрази възмущението си от
Коментари Харесай

Трайчо Трайков: Очевидно е, че ИТН не иска нови избори

Бившият министър на енергетиката Трайчо Трайков изрази възмущението си от предлагането на Мая Манолова депутатите да получават 1500 лева заплата. Това решение, по този начин или другояче, не беше признато от народните представители.

" Нито съм се ядосал, нито съм ги атакувал. Имам взор върху другите равнища на администрацията. В районните администрации, където аз работя, заплатите са много ниски. Станахме очевидци на надцакване сред Мая Манолова и Ива Митева. Не мога да допускам, че човек без ден стаж в администрацията взима 1600 лева заплата. Ако това е по този начин, имаме тематика за спор. Ако не - госпожа Митева се е пробвала да надкаца ж-га Манолова ". Това съобщи Трайчо Трайков в студиото на " Денят ON AIR ".

Той е безапелационен, че депутатските заплати би трябвало да бъдат усъвършенствани и да спре практиката с предоставяне на " пари на ръка ".

Според него множеството партии в Народното събрание желаят да има държавно управление, с цел да се избегнат нови предварителни избори.

" След изборите през април беше явно, че е в полза на Има Такъв Народ да има нови избори. А в този момент е още по-очевидно, че партията на Слави Трифонов не желае нов избор ", разяснява Трайков.

Той не се ангажира да предвижда дали проектокабинетът на Има Такъв Народ в последна сметка ще получи нужната поддръжка.

" Не знам дали са си развалили връзките Има Такъв Народ и " Демократична България ". Виждам целеустремено държание на Демократична България да не изгаря мостовете и да не ескалира напрежението. Хубавото е, че остават доста малко дни до изхода от обстановката. Много от хората, които са попаднали в Народно събрание, се тормозят, че при идващия изпит пред гласоподавателя, няма да стигнат до там ", сподели Трайков пред Bulgaria ON AIR.

Той проучва и състава на проектокабинета на Има Такъв Народ. Бившият енергиен министър е на мнение, че няма неприятно в новите лица, стига да могат да опрадваят доверието, което им се дава за новата им роля. Но видя неточност в избирането на непопулярно лице за предстоящ министър председател.

" Министър-председател, за който никой не е чувал, не мисля, че може да се прескочи тази дупка, която се образува. Освен в случай че не се разчита, че феновете на шоуто, които симпатизират на шефовете, ще го харесат и него ", допусна Трайков.

Той поддържа дейностите на министъра на стопанската система Кирил Петков през последните два месеца, само че изрази отчаяние от работата по Плана за възобновяване, дейностите в бранш районно развиване и благоустройство, в енергетиката.

Трайков е уверен, че забавянето на Плана за възобновяване и резистентност не е съдбовно.

" Ако беше импортиран, евентуално щеше да има забележки и трябваше да се доработва. Европейска комисия, която прави оценка това дали да даде парите или не, гледа през по-различна призма от този, който би трябвало да употребява парите. Но не съм уверен, че Планът най-добре адресира същинските потребности на страната ", съобщи Трайков.

Той предложи повече да не се заобикаля тематиката за закриването на въглищните централи.

" Колкото по-бързо забравим въглищата, толкоз по-добре. Иначе ще продължим да дишаме въглищен прахуляк, да плащаме безумни въглеродни квоти, само че не желаеме да го вършим. И това е задачата на хората, които ще се нагърбят с огромните отговорности от тук нататък ", уверен е Трайков.

Бел.ред.
И двете партии, и, дадоха обещание на гласоподавателите си мажоритарен избор и получиха общо 128 депутата. Сега ще изпълнят ли обещанието си?
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР