Бившият министър и сенатор от румънската управляваща Социалдемократическа партия Дан

...
Бившият министър и сенатор от румънската управляваща Социалдемократическа партия Дан
Коментари Харесай

Румънски ексминистър влиза за 3 г. в затвора за търговия с влияние

Бившият министър и сенатор от румънската ръководеща Социалдемократическа партия Дан Шова бе наказан дейно на 3 години затвор по обвиняване в търговия с въздействие.

Присъдата му е дефинитивна и не предстои на обжалване, съобщи в четвъртък бТВ, базирайки се на осведомителния уебсайт " Зиаре ".

Шова е приет за винован за това, че желал по 5000 евро месечно, с цел да спомага за подписване на контракт сред държавно сдружение и частна юридическа адвокатска фирма. Присъдата му включва и конфискация на 100 000 евро.

Върховният касационен съд осъди по същото дело и някогашния началник на държавното сдружение Михай Балан на три години затвор условно и 60 дни безплатен труд в интерес на обществото.

Срещу Дан Шова, който е непосредствен до някогашния министър председател Виктор Понта, се водят и други правосъдни каузи по обвинявания за взимане на рушвет, подправяне на документи, пране на пари и данъчни измами.

Неотдавна Шова и Понта бяха оправдани на първа инстанция по обвинявания в погрешни заявления, съучастничество в данъчни измами и пране на пари по делото " Турчени-Ровинари ", напомня бТВ.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР