Бившият министър Асен Василев забавил отговора до ГЕРБ 3 месецаПрезидентът

...
Бившият министър Асен Василев забавил отговора до ГЕРБ 3 месецаПрезидентът
Коментари Харесай

Шефът на НАП знаел, че продава фирма с ДДС-задължения

Бившият министър Асен Василев забавил отговора до ГЕРБ 3 месеца
Президентът да отговори докога ще прикрива Румен Спецов, настоя Деница Сачева

Голям проблем с морала на този човек

Шефът на Национална агенция за приходите Румен Спецов е подписал ревизионния акт на компанията си през март 2016 година, което значи, че е знаел, че е продал компанията си със отговорности от близо 1,5 млн. лв. по Данък добавена стойност. Това стана ясно от изключителна конференция на ГЕРБ, на която бе показан формален отговор от към този момент някогашния финансов министър Асен Василев.

Христо Гаджев, Деница Сачева, Радомир Чолаков и Александър Ненков показаха доказателства за данъчната скица на настоящия началник на Национална агенция за приходите. Припомняме, че още в самото начало на назначението си, Спецов твърдеше, че проверката на някогашната му компания е била за интервал, в който той не е бил неин притежател, нито шеф.

“В продължение на три месеца чакахме отговор от министерството на финансите за данъчната инспекция на компанията на шефа на Национална агенция за приходите Румен Спецов. Отговор получихме едвам в сряда от Асен Василев след края на работния ден. В писмото до нас се показва, безусловно в едно изречение, че Спецов е получил и подписал ревизионния акт на компанията си през март 2016 г.”, съобщи Христо Гаджев.



“Г-н Румен Спецов на 17 март 2016 година е получил и подписал ревизионния акт на компанията “Гранекс Трейдър”, уточни Гаджев.

“Това значи, че има огромен проблем с морала на този човек, който продължава да бъде началник на Национална агенция за приходите. Въпросът е дали Румен Радев - с новото служебно държавно управление, ще продължава да държи господин Спецов на поста, откакто се знае, че е направил данъчна машинация. За нас това е недопустимо”, добави Христо Гаджев.

Фирмата на Спецов влиза в листата на длъжниците на Национална агенция за приходите с над 5000 лева отговорности през юли 2017 година, демонстрира обществената информация, пусната от приходната организация преди дни в новата графа на уеб страницата “Прозрачно управление”, оповести Клуб Z.

“Крайно време е президентът Румен Радев да отговори на този въпрос за 1,5 милиона лв. и да каже докога ще прикрива Румен Спецов. Каква е ролята на Румен Спецов и за какво е толкоз незаместим. Защо Румен Радев не разяснява тази тематика. Крайно време е Румен Спецов да бъде отстранен”, съобщи Деница Сачева.

От ГЕРБ още веднъж желаеха оставката на шефа на Национална агенция за приходите, само че час по-късно новият длъжностен финансов министър Валери Белчев отбрани Румен Спецов и съобщи, че ще продължи да работи с него.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР