Бившият милионер Давид Глашийн, който днес е на 73 години,

...
Бившият милионер Давид Глашийн, който днес е на 73 години,
Коментари Харесай

Бивш милионер живее на самотен остров от 20 г.

Бившият милионер Давид Глашийн, който през днешния ден е на 73 години, живее в последните 20 години на уединен остров край Австралия, написа profit.bg.

Той се мести там през май 1997 година, откакто 10 години по-рано губи всичко по време на колапса на финансовите пазари.

Днес някогашният заможен магнат с бизнес и в добива на злато живее самичък със своето куче Поли в дървена къщурка край плажа.

Към 1987 година Глашийн има вложени над 28 млн. $ в парцели край пристанището на Сидни, както и инвестиции на борсата. Но единствено по време на Черния вторник от 19 октомври 1987 година той се сбогува със 7.25 млн. $, откакто показателят Dow Jones губи рекордните до този миг 508 пункта единствено за един ден.



" Знаех, че това може да се случи. Трябва да продам всичките си вложения преди този момент ", съжалява и до през днешния ден Глашийн.

Последвалият спад го води към банкрут, а с него той е изоставен и от жена си, с която се развежда през 1991 година

Две години по-късно той научава за отлична опция - лизинг на незастроен остров с повърхност от 256 дка. Островът е показан като едно от последните диви и незасегнати от хората площи на Земята.

Давид посещава острова няколко пъти в идващите месеци и години. Но откакто и новата му другарка по това време му споделя, че би желала да избяга на далечно място, той подписва 50-годишен контракт и съумява да се насели на него през 1997 година

Само няколко месеца по-късно приятелката му взема решение, че този монашески живот не е за нея и го оставя самичък.

Давид може да ви подслони, в случай че желаете да го посетите. Веднъж Русел Кроу идва с яхтата си и остава за обяд. Храната на Глашийн през днешния ден е формирана главно от раци, риба и скариди, които съумява да улови.

Споделя, че един път в годината пътува до най-близкото градче, с цел да си купи олио, ориз и шоколадови десерчета Mars.

През годините той съумява да остане в положително здраве, като единствено един път употребява услугите на болница, защото е ухапан от токсичен паяк.

Той споделя: " Тук имам змии, паяци и крокодили, само че мястото е по-безопасно от днешния свят, откакто разнообразни страни по света имаше терористичните офанзиви. "

Давид Глашийн добавя: " Някои хора ревизират Фейсбук профила си по десетки пъти на ден, само че аз нямам сходна опция. Имам много работа за извършване тук. "

Той съжалява, че е пропуснал опцията да влага в биткойн, само че пък споделя, че с помощта на собствен другар - брокер в Сидни, е направил няколко положителни вложения.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР