Бившият мениджър на Манчестър Юнайтед Жозе Моуриньо сравни 19-годишния защитник

...
Бившият мениджър на Манчестър Юнайтед Жозе Моуриньо сравни 19-годишния защитник
Коментари Харесай

Моуриньо сравни Де Лихт с Бекенбауер и Пике

Бившият управител на Манчестър Юнайтед Жозе Моуриньо съпостави 19-годишния бранител на Аякс Матайс де Лихт с именития Франц Бекенбауер и централния защитник на Барселона Жерар Пике.

„ Да не кажа, че е неповторим футболист, само че в наши дни гениите изгряват на 17. Спомнете си Франц Бекенбауер, който също рано заигра като защитник”, показа Моуриньо.

„ Де Лихт игра против Манчестър Юнайтед на финала в Лига Европа още преди две години. За възрастта му можеше да се съди единствено по паспорта. Той към този момент беше умел състезател, може би с към 9 години над личната си възраст. Де Лихт е добър в това, че заема най-важната позиция в такива отбори като Аякс – централен защитник”, показа още Моуриньо.

„ Де Лихт дружно с Ван Дайк от Ливърпул са доста положителни, както и Клеман Лангле, а и Жерар Пике от Барселона, който смятам за феномен.”

„ На полуфиналите в Шампионската лига се класираха тимовете, които имат класни и изобретателни, доста мощни нападатели, само че най-важното за тях е, че имат централни бранители от висока класа”, добави португалският експерт.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР