Бившият мениджър на Арсенал и настоящ директор по развитието на

...
Бившият мениджър на Арсенал и настоящ директор по развитието на
Коментари Харесай

Арсен Венгер: Футболният свят обикновено е устойчив към промените

Бившият управител на Арсенал и сегашен шеф по развиването на футбола към ФИФА - Арсен Венгер разяснява плана, в който е планувано да се организират международни шампионати на всеки 2 години.

" Футболният свят ще вземе решение. Помолиха ме да направя интернационалния календар и го направих, само че би трябвало да се знае, че до 2028 година и даже до 2030 година нищо няма да се промени, защото мондиала през 2026-а и Евро 2028 към този момент са програмирани. Националните федерации ще решат по какъв начин ще е по-късно.

Предлагам преструктуриране на календара по този начин, че да има по-малко конфликтни точки сред клубните и националните тимове, като огромните шампионати се провеждат в края на сезона. Ние сме привикнали с този цикъл през четири години.

Футболният свят нормално е резистентен към измененията и е правилно, че нашият план ще преобърне целия календар. Но в случай че погледнете младото потомство, младите сред 10 и 18 години, не нямат същото чувство за времето, както и същите упования за събитията.

Мисля, че през днешния ден хората би трябвало да се хранят непрекъснато с значими спортни събития, защото те са привикнали на това. Ще забележим, всичко ще се реши преди 2024 година ", сподели Венгер пред френското издание " L`Equipe " по време на благотворителен мач в Монако.
 ФИФА с нови правила за даването на футболисти чартърен
ФИФА с нови правила за даването на футболисти чартърен

Това трябваше да се случи още преди две години
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР