Бившият мениджър на английския национален отбор Тери Венейбълс е починал

...
Бившият мениджър на английския национален отбор Тери Венейбълс е починал
Коментари Харесай

Почина бившият мениджър на Англия Тери Венейбълс

Бившият управител на британския народен тим Тери Венейбълс е умрял на 80-годишна възраст. Това оповестиха от неговото семейство.

„ Напълно унищожени сме от загубата на един прелестен брачен партньор и татко, който си отиде от този свят безшумно след дълго боледуване “, се споделя в известието на фамилията му.

Във футболната си кариера Тери Венейбълс играе за Челси, Тотнъм, Куинс Парк Рейнджърс и Кристъл Палас. Той има над 500 мача в елита на Англия и два мача за националния отбор.

Той е някогашен треньор на, Тотнъм, Мидълзбро, Лийдс, Куинс Парк Рейнджърс, Кристъл Палас и националните тимове на Англия и Австралия. Начело на Англия той изведе отбора до полуфинал на Евро 1996. С Барселона Ел Тел завоюва купата и стигна край за КЕШ. С Тотнъм той подвигна ФА Къп.

„ Той е еманацията на всичко, което Тотнъм в миналото е желал да бъде. Не става въпрос единствено за метода, по който той работеше като управител или треньор, а за това и какъв човек беше. Същото важи и за престоя му в Австралия. Всеки, който е работил с него, ще ви го каже. „, сподели актуалният управител на Тотнъм Анджи Постекоглу.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР