Бившият механик на Макларън, който продължава да бъде желан гост-анализатор

...
Бившият механик на Макларън, който продължава да бъде желан гост-анализатор
Коментари Харесай

В Макларън са смятали за лудост идването на Хамилтън през 2007

Бившият монтьор на Макларън, който продължава да бъде мечтан гост-анализатор в студията на Sky, когато стане въпрос за Формула 1 – Марк Пристли – издаде книга за своето време вътре в шампионата, където споделя любопитна детайлност от кухнята на Макларън.

Пристли споделя, че когато членове на отбора са разбрали, че Люис Хамилтън ще бъде награден със спортно място в тима през 2007 година, всички са приели хода като полуда. Когато Макларън вземат решение да му дадат късмет и да го създадат съотборник на Фернандо Алонсо, Люис таман е спечелил купата в GP2.

" Спомням си момента, в който диалозите за Люис Хамилтън започнаха да зачестяват. По това време той не беше Ф1 водач, само че към този момент бе почнал да скубе пера и от общността на Формула 1 го виждаха. Спомням се, че когато в екипа коментирахме слуха, че Хамилтън ще пристигна при нас, всеки споделяше " Уоу, това е полуда, той е дете ". Всъщност и не доста хора още го познаваха по това време. Когато обаче сезонът стартира стана доста ясно, че той е особено хлапе. Беше доста млад, само че и доста бърз в спортния автомобил ", написа Пристли.

Още при своя дебют в Австралия Люис се бори с Алонсо по пътя си към подиума, при едвам шестия си старт печели надпреварата – в Канада, а до самия завършек на сезона оспорва купата на Кими Райконен с Алонсо.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР