Бившият майстор-готвач Адам Кастилехо разкри, че той е Лондонския пациент

...
Бившият майстор-готвач Адам Кастилехо разкри, че той е Лондонския пациент
Коментари Харесай

Вторият пациент, излекуван от ХИВ, разкри самоличността си

Бившият майстор-готвач Адам Кастилехо разкри, че той е " Лондонския пациент " - втория човек в света, оздравял от вируса ХИВ, заяви в. " Ню Йорк таймс ". Той е четиридесетгодишен, роден във Венецуела, само че повече от 20 години живее на Острова.

Кастилехо е решил да излезе от анонимност, откакто съвсем две десетилетия се е борил с заболяването, с цел да стане " дипломат на вярата ". Пред вестник " Ню Йорк Таймс " той споделя, че откакто са го диагностицирали, лекарите не са давали вяра да доживее Коледата на 2015 година

“I want to be an ambassador of hope, ” says Adam Castillejo, who is the second person to have been cured of H.I.V. https://t.co/TuiPud06aN
— NYT Science (@NYTScience) March 10, 2020

Лекарят на Кастилехо разказа случая, който е едвам вторият в здравната процедура, предходната година на профилирана конференция за ХИВ/СПИН и в публикация в сп. " Нейчър ". По предпочитание на пациента той резервира анонимността му. Тогава вирусът ХИВ не е откриван в кръвта му 18 месеца след трансплантация на стволови кафези за лекуване на рак на кръвта. Лекарят му предходната година се въздържаше да го назовава оздравял, а предпочиташе да споделя, че е в ремисия. Четири години след процедурата, осъществена през 2016 година обаче, Кастилехо няма нито рак, нито ХИВ.

Д-р Равиндра Гупта от университета в Кембридж, който е вирусолог на Адам Кастилехо, в този момент сподели: " Мислим, че към този момент той е оздравял, тъй като измина още една година, и сме създали повече проучвания ".

Що се отнася до ХИВ, " оздравял " значи, че няма кафези с вируса.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР