Бившият македонски премиер Никола Груевски все още не се е

...
Бившият македонски премиер Никола Груевски все още не се е
Коментари Харесай

Груевски не се яви в затвора!

Бившият македонски министър председател Никола Груевски към момента не се е явил в пандиза „ Шутка “ за излежаване на двегодишната си присъда по делото „ Танк “, съобщи пред медиите шефът на пандиза Гьоко Котевски, заяви БГНЕС.

Той уточни, че от пандиза тази заран са уведомили наказателния съд, че Груевски не се е явил непринудено в планувания от закона период. От съда пък осведомят, че през днешния ден се прави нов опит на някогашния №1 на Македония да му бъде връчено решението. Оттук насетне в ръцете на съдията е предприемането на по-нататъшни дейности.

Ако съдът откри, че Груевски заобикаля да одобри решението, ще се пристъпи или към неговото осъществяване, или към оповестяване на някогашния министър председател за търсене.

Наказателният съвет на отдела за проведена престъпност и корупция при Основния съд Скопие 1 отхвърли в петък тъжба на Груевски и неговите юристи и удостовери решението на съдията за налагане на наказания, по силата на което някогашният министър председател би трябвало да се яви в пандиза за излежаване двегодишна присъда по делото „ Танк”.

Македонският парламент в петък не лиши депутатския мандат на Груевски, тъй като нямаше квалифицирано болшинство, което значи, че някогашният министър-председател може и да влезе в пандиза, където ще си получава депутатската заплата.
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР